Cicibici Hanımlar 28 aylık kızım (baba-dede-nene-mama) bu kelimeler dışında konuşamıyor anne bile demiyor bana ( DE ) diyor 😢 4 teyzesi var sadece birinin adını söyleyebiliyor ve hepsine öyle sesleniyor. Ben onun her dediğini anlıyorum konuşmasada herşeyi hareketlerle anlatıyor. Konuşsun diye anlamamızlıga vuruyorum ama üzülüyorum sonra. 3-4 aylıkken aile hekimimiz dil bağı olduğunu fark etti ama doktorlar konuşmasında bi engel olmaz sadece peltek olur dediği için kıyamadık ama bi operasyon için hala geç degil tabi . Kızımla yaşıt bebeği olan annelere fikir danışmak istiyorum amacım kıyas degil her çocuk farklıdır biliyorum.
Deletedmom_109 Cicibici dil bağının konuşma için etkili olduğunu okumuştum. İsterseniz bir uzmana gidin. Dil terapistiyle de görüşebiliriz.
merveyyoruuk Cicibici Canım bencede bir doktora gözükün dil bağı varsa benim kızımda 29 aylık gayet net akıcı bir şekilde herşeyi konuşuyor.
alchn Cicibici oğlum da 28 aylık 15 kelimesi var yok arası net 10 varda ilerlemiyor doktor kreş diyor ama imkân yok ki gönderim yaz olsada parka gitsek
Cicibici merveyyoruuk maşallah sizinki gibi bebekleri görünce çok seviyorum bıcır bıcır konuşuyorlar nazar değmez inşallah 🙏
Cennetkoydum Oglum 28 aylik yok konusmak yok. Kafaya takmaktan uyuyamiyorum kitap okuyorum oyun oynuyorum yaptigim herseyi anlatiyorum konismak istemiyo üsteleyince bagirip kaciyor. Saglik ocagi ebesi normal dedi 2 bucuk 3 yasa kadar bekleriz dedi olmazsa dr yönlendiririz dedi. Konusma terpistiyle konustum tek seansa 250 tl istiyor napcami sasirdim.
Cicibici Cennetkoydum aynen öyle hep kafaya takıyorum bende herşeyi anlıyor anlatıyor ama konuşmuyor :(
MelekRavzam Cennetkoydum bazı kelimelerin ilk hecesini söylüyor kızım sadece , dayıya da çilege ci muza buz suya fu vs vs teyzeye tii
Ece Cennetkoydum canım bir tanıdığımızın oğlu üç yaşına kadar kelimesi yoktu hangi doktora gittiyse problem yok cevabını aldı annesi bilsem neyi var ona göre çözüm yoluna gireceğim diyordu çok üzülüyordu bi konuşsa bir daha susmasa vallahi şikayet etmeyeceğim diyordu bide baktık çocuk birden açıldı geçen bi muhabbette oğlum bir konuştu pir konuştu yemin ediyorum başım ağrıyor bazen diyordu baktım çocuk atladı söze anne sen de ne istediğini bilmiyorsun hiç susmasa diye şikayet etmeyeceğim demedin mi diye kahkahalara boğulduk yani her çocuk tabi ki kendine özeldir ama bence problem yok deniyorsa elbet konuşur içinizi ferah tutun 🌸
MelinayAsel29 Cennetkoydum oyun grubu kursak yaslara ve oturdugumuz mevkilere gore burada cok anne var illaki çıkıyor
Cicibici alchn bende sosyalleşsin çocuklar konuştukça oda konuşur dedim ama bizim buradaki kreşler ateş pahası malesef
MelinayAsel29 alchn oglum cok erken konusmustu ama cevresinde ondan ay olarak buyuk cocuklar vardi ve hep onlarin sayesinde konustu yurudu emekledi. Kizimda kimse yok gordugu. 1 yasindaki kuzeni i goruyor oda dede baba baska birsey diyemiyor basit kelimeler disinda ve bilincsiz kimseyi gormegince istekleride olunca konusmak istemiyorlar
Deletedmom_109 Cicibici ben olsam beklemezdim açıkcası bildiğim kadarıyla ufak bir işlem. Eğer sebebi başka bişeyse onun için de erkenden önem almış olursunuz
nilbuglem Cicibici dil bağı konuşmaya engel, eşimde varmıs ve 5 yasına kadar ne dediği anlaşılmıyormuş bile. Benim kızmda da dudak bağı var doktor konusmaya engel değil,dil bagı olursa müdahale etmemiz gerek demişti.
Umut2019 29 aylık oğlum akıcı birşekilde konuşuyor ama kreşin çok etkisi olduğunu düşünüyorum bunda …
yaprak_34 Cicibici tv izletmeyin çocuklu ortamlara götürün (virüs var nasıl olacak bilmiyorum tabi)bol bol konuşun şarkılar tekerlemeler …genetikler de önemli bence ,mesela bize kardeşlerim olarak hep 4 yaşımıda konuşmuşuz 🤷♀️
Okuyan_anne MelekRavzam benim kızım 31 aylık dediğiniz gibi herşeyi anlıyor ama konuşmuyor anne baba su çiş hayvan seslerini biliyor dediğim herşeyi gösteriyor ben sorunca söylemiyor bende napcam bilmiyorm
Dilaylaa Doktor için beklemeyin , o aylarda iki üç kelimeli cümleler beklenir , en azından anne su anne mama tarzı . Dil bağı da sebep olabilir , çok fazla ekrana maruz kalıyor mu mesela oda sebep olur.
MelekRavzam Cicibici rehberlik danışmana sorduk , önce çocuk doktoruna görecek psikiyatriye sevk edecek o bir çözger raporu verecek onunla RAMa gideceksiniz dediler , orda sorununa göre ders dil gelişimi veriliyormus
Okuyan_anne MelekRavzam ben onu arastirdm o ram raporu ilerde karşısına çıkıyormus oyuzden vermedn bir de genelde fiziksel engellilere ram raporu veriliyormuş