Deletedmom0099 merhabalar,aklıma takılan bir iki şeyi sormak istiyorum.Dün bu posta baktığımda bir yazı okudum görüntülü konuşurken öylece bakıyor diye arada benim kızımda da oluyor tepkisiz kalıyor 20 aylık,ama normal diye hiç dikkat etmemiştim onun dışında komut alma isme bakma taklit etme daha önce gördüğü kişilerle güzel vakit geçirmesi var.Bebek gördümü sevmek istiyor yada yanına gitmek,Benim söylediklerimi veya yaptıklarımı tekrarlıyor fakat hemen hemen çoğu kelşmeyi kendi dilince söylüyor mesela markete gidelim dediğimde kızımda dardete diyor yada ne bilim denize gidecez dediğimde dedide diyor bunlsr normal mi tam söyleyememesi,mesela üst üste bir şeyleri çok rahat dizeniliyoe yada boş oje şişemiz var o oje şişesine fırçayı rahatlıkla sokuyor tırnaklarıma sürer gibi yapıyor ne bilim benimle beraber oyun oynamayı çok seviyor kitapları getire okumamı istediğini beden diliyle anlatıyor ama oku vs demiyor kitabi getirip göstere kendinide gösteriyor hıh hıh diyor yani bana kitap oku demek istiyor.bul tak yapmayı çok seviyor vs genel olarak iyi geliyordu ama burdan okudukça korktum açıkçası.Kelimeleri net söyleyememesi ne bilim bazı ortamlarda geri durması yada bazı şeyleri beden dilini kullanarak anlatması vs normal mi