Arafinannesi merhaba hayırlı akşamlar. Öncelikle umarım en Kısa zamanda güzel yol katedip düzeleceksiniz Allah’ın izniyle… benimde bir çok arkadaş gibi yazınızla ve diğer arkadaşların yorumlarıyla kafamda acaba?lar dönmeye başladı… bende fikir almak istiyorum sizden. 18 aylık bir oğlum var oğlumuz troyit hastası yani troyidi destekleyen hormonlardan biri T3 hormonu birazcık düşük o da kilo alımına gelişim geriliğine iştahsızlık kilo alımının zorlanmasına vs sebep oluyor. 9 aylıkken 6,5 kiloydu… 9. Ayda teşhis kondu ilaç kullanıyorduk suan istenen seviyeye geldiği için çok şükür 8,4kg a çıktık bu bile çok iyi gelişme bizim için)1,5 ay kadar ilacı kestik takip edeceğiz hem kan değerlerini hem hareketlerini vs… ama gelişimi geriden geliyor yani bunu biliyoruz iki Farklı Prof. dr a gidiyoruz birisi hem çocuk hemde çocuk gelişim uzmanı diğeri ise endokrin uzmanı… neyse okuduklarınızdan sonra benimde içeme bir şüphe düştü ama bir yandan da bazı şeyleri yapamıyor olması hormonlar sebebi ile geriden gelmesi yüzünden de olabilir diye düşündüm.. ama analık iste… neyse oğlumda kapı açıp kapama tekrarlanıyor stor perdenin ipine dokunup bırakıyor sallanmasını izliyor. Balkon kapısının anahtarına dokunuyor sallanmasına bakıyor. Oyuncaklarla oynuyor ama bir süre sonra fırlatıyor kule vs dizMe oyununu bilmiyor ama bizde göstermedik. Çok dikkatli herşeyi çok inceliyor izliyor… çok temkinli sıralayarak yürüyor henüz.. mesela koltuktan tutunarak yürüse sehpaya geçecek önce bakıyor sağlam mı tuttuğum şey ona göre tutunup oraya geçiyor eger ona göre sağlam değilse hemen çömelerek emekleyerek ulaşıyor gideceği yere..Böyle mesela portakal veya daha ıslak bir meyve verdim eline ıslak şeyleri tutmayı sevmiyor eline alıp anında fırlatıyor. Elini tutturmayı sevmiyorsadece yürürken elimizi uzun uzun tutuyor… kendine dokundurmaktan hiç hoşlanmıyor.Seslenince bakıyor göz teması güzel.baba diyor dayıya da diyor dede diyor gel gel diyor. Daha önce hadi gel de diyordu Bayadır demiyor. Bu birkaç gündür de Sinirlenir gibi bi hareketleri var elini kolunu uzatıp böyle kasılıyor ara sıra… Çok inanılmaz iştahsız olduğu için beslenme sırasında telefon gösteriyoruz malesef.. evde benim dışımda kimseyi görmüyor biraz evimiz merkeze uzak çok komşum da yok olanlarda çalışıyor haftada 1-2 Babanne dedesini görüyor. Benimkiler başka şehirde yaşıyor benimkileri de görüntülü görüşme esnasında görüyor…benim kafam çok Karıştırma şuan içim de buruk doktora danışsam mı sizce