Mom54554 aslında daha önceden denediğim yöntemi denedim, bir gece önceden fokur fokur kaynayan su ile ısladım 1 tatlı kaşığı karbonat kattım. kapağını kapattım sabaha bekledi. Sabah suyunu süzdüm hiç yıkamadan tencereye aldım kenarda kaynattığım suyu katıp hafif yumuşayana kadar haşladım. (Ben bir paket nohutu ısladım bu arada, pişerse buzluğa koymak için.) Ayrı bir tencerede soğan salça kavurup pişirmek istediğim miktar kadar nohutu da kavurdum salçalı karışımda sonra tekrar kaynar suyu katıp tamamen pişene kadar hafif kısık ateşte yavaş yavaş pişirdim. ☺️ Bu nohutların pişmesinde başarılı olduğum için kalan nohutu pay edip buzluğa koyucam. Nohutun markası da reis bu arada. Belki de marka fark etti bilemiyorum. ☺️