Prensesannesiii26 bugün doktorum bana umca’nın içinde yüzde 10 alkol olduğunu söyledi. şaraptaki kadar yani. çocuğuna şarap içirir misin dedi; hayır dedim. onun yerine pelumm oral çözelti önerdi.
wunsch vertrauen
18.12.2018 15:30
wunsch vertrauen
içindeki alkol bitki özütünü çözmesi için kullanılmaktadır, keyif versin diye değil.
şarabın içinde %12 alkol vardır. bir kadeh şarabın yaklaşık 200 ml olduğu düşünülürse, bir kadeh şarap içtiğinizde kabaca bünyenize 24 ml alkol alırsınız.
umca’yı çocuğa 3-5 damla falan verirsiniz. eğer 5 damla verirseniz ve içerisinde %10 alkol varsa 0.025 ml alkol bünyeye girmiş olur. yine şarap ölçeğine dönecek olursak, bu da 0.20 ml şarap eder. kabaca 4 damla şaraptan bahsediyoruz. ya da şarap kadehini bitirince dibinde kalan miktar kadar falan.
elbette doktor kullanmayın diyorsa kullanmayın tabi. ya da alkol ile alakalı ciddi bir alerjiniz varsa, dini hassasiyetleriniz varsa kullanmayın.
şunu da unutmamak gerekiyor, maya ile elde edilen bütün yiyeceklerde eser miktarda alkol olma olasılığı yüksektir. üretim sürecinde alkolün önemli bir kısmı bir şekilde son üründen uzaklaşır ama yine de eser miktarda alkol kalma olasılığı yüksektir. özellikle evde yapılan ekmekte, sirkede, yoğurtta alkol olma olasılığı, marketten aldıklarınızdan daha fazladır.
kısacası, ekmeği dilim dilim, yoğurdu kaşık kaşık tüketiyoruz. bu ilacı ise damla damla alıyoruz. zaten bünyemize alkol biz özellikle almasak da gıdalar aracılığıyla giriyor. o yüzden çok da kafaya takmamak lazım.
devamını okuyayım