Ebrusamet0742 DefneBadeNurs bazı bebeklerde etkili olmus bazılarında olmamış aslında deneyerek bulmak lazım biz 3.denemede ikisini birlikte kullanarak bulduk çareyi şimdi gazdan yana daha iyi şükür
Defneada- Yagmurpars zeytinyağını 1 çay kaşığı olarak bebişe veriyorsunuz değil mi ? Gaz çıkarması için mi yoksa kakasını rahatça yapabilmesi için mi
Yagmurpars Defneada- evet 1 çay kaşığı Hakiki zeytinyağı verdim. Şimdi şöyle barsak hareketlerinin gerçekleşmesini sağladığı için her ikisi içinde olan gaz sancısını rahatlatıyor. Tamamen bitiyor diyemem ama inanın o süreç öyle bi süreç. ☺️ Yani ben dua ederdim kakasını öğlen felan yapsın da uyanınca sancısı başlasın diye bir kaka yapmadan 5-6 saat öncesinden ağlıyordu gece başlayınca çocuk hem uyumak hem kaka yapmak istiyordu çok çok zordu.
VolkanEmre babym22 geçmiş olsun cnm bn bu damlayı kullanıyorum cmm gaz damlası ilk dogdunda doktor vermişti bı doktoruna sor istersen ❤️https://imgyukle.com/i/oz9Une inşallah işe yarar
YgmrEzel babym22 kolik bebeğim var her süt içtikten sonra sırt pıtpıtlama nurse harveys, relactaz, biogaia, kiraz çekirdeği kemeri , ama nafileeee çok krizli benimki mecbur kulak çöpü ile yardım ediyorm doktor tavsiyesi üzerine
Mevacanimkizim babym22 benim kızım mama içiyordu her mamadan sonra biraz sindirince karnı omuzuma gelecek şekilde alıp poposuna vuruyordum öyle cikartiyodu gazını çıkarmadan uyutmayin mümkün olduğunca
Goktugunannesi1234 cocoblog1 damlalari hangi öğünde kullanıyorsunuz acaba biogaia yi öğlen mi vermeliyim akşammi
cocoblog1 Goktugunannesi1234 ben her akşam biogaia’yı 6da veriyorum sab simplexi de sabah 7.30 5 damla öğlen 14.30 5 damla akşam 23.30 5 damla veriyorum
Ayazzmomms babym22 sab sımplex hayat kurtarıcı diyebilirim zaten büyüdükçe gecıyor kendı çıkarmayı ogrenıyor
Hanim-Seymen Rutin uykusundan yarım saat önce alıp her emzirmeden önce masaj yapıyorum. Bagırsaklarına C seklinde bebeğin sagdan baslayıp sol saat 5 yönünde bitiriyorum. Bi on dk kadar yaptıktan sonra bacaklarını karnına dogru canını yakmadan itiyorum çıkartabiliyor. Bunu öğrenmesi lazım. Masajdan sonra gazı geldikce karnına dogru kendi çekiyor bacaklarını. Uyanık oldugunda gaz sancısını hissediyor. Ama tümden uyuyor da olmaması lazım ittirebilmesi için.Rutinimiz bu şekilde günde ac karnına biogaria kullanıyorum.bu işleme baslama bi yarım saat ac kalsa kafi. Uyanık olup aclık agrısına dönüşmemeli. Hiç basedemezsek küvetinde 39-40 derece suda masaj yapıyoruz bacak ac kapat sonra kurulayıp losyonluyoruz.emzirip direk uyutuyoruz.zaten gazı o an cıkmasa da rahatlıyor.bi de pilates topunda zıplat hafif hafif yöntemleri var arastırıp bakın. Gündüz yüzüstü yatırıyorum hep. Biz bi aylığız biraz rahatladık. Tecrübelerimi paylastım umarım yardımcı olur hem size hem bebeğinize.
Medam babym22 valla ben belini çok sıkı olmiycak şekilde tülbentle sarıyordum emzirdikten 15dKika sonra karnını ilk ovalayıp saat yönüne doğru sonra pedal çevirme hareketi yapıyordum yapıyordu alttan üstende emzirme sonu uyuyordu genelde omzuma alıp hafif hafif sırtına vuruyordum birde gaz damlası kullandım ama herşeye rahmen 3ay çektim sancıları birde olabildiğince yüzüstü yatır gözetim altında
gns_123 Medam Minikkizimmm kimyon tozmu yoksa kimyon tohumu mu birde ölçüleri neler bende bugun denemek.isterim
bbbusratas babym22 benim çocuğum da öyleydi şekilde irkile giriyordu hatta videosunu çekip doktora gösterdim korktum artık morarmalarından . Sonra damla verdi işe yaramadı uyuyorda olsa kucağıma alıp öyle çıkarttım sırtına masaj yapa yapa şimdi 2 ay 6 günlük azaldı gaz sorunumuz şükürler olsun kendiliğinden geçti 🥰
Youngmom7 Deletedmom_11 önce serum fizyolojik ile burnunu yıkıyorum çoğu çıkıyor. Geri kalan pisliği de otribebe ile çekiyorum. Anne bir ucunu ağzına yerleştirip yumuşak uçlu tarafı da burnuna yerleştirip nefesi ile çekiyor ben onu kullanıyorum. Çok da memnunum
2103mnl uykularharamolduuu Mamayı değiştirebilirsin benim bebeğimde tek mama kullanıo Aptamil di gazdan mahvoldu hipp markaya geçtim bakalım inşallah duzelirler
MSU2021 Egeberk ben bir ebeye sormustum memede uyuduysa gaz cikarmaya gerek yok demisti. Bende cikarmiyorum. Oglum 4aylik olacak hala karninda gaz baloncuklarh oluyor ozellikle sabaha karsi 5 gibi. Gaz masajlari yapiyorum bir nebze rahatliyor
Elifcinargul babym22 uyuşa bile gaz çıkarın ağzından omuzunuza alıp hafif masaj yapmanız ve pat pat yaparak sırtına vurmanız yeterli olacaktır. Midesinden gaz çıkarmak daha kolay o yüzden ihmal etmeyin. Birde ayaklarını oynatmasına izin verin ne kadar hareket ederse o kadar iyi 😌 ben çok gazı varsa karnına bastırmadan masaj yapıyordum internetten hareketlerine bakarsanız iyi olur burda anlatırken zor anlaşılır. Birde zinco gaz damlası kullanıyordum her akşam aynı saatte
Minikkizimmm @Elifhamza @Deren_Masal Kızlar kimyon çayını söylemiştim size. Bu posta cogusu kimyon çayını soylemis. Sizde okuyun yorumları. Hiç bişe denemenize gerek yok. Kimyon çayını için yeterli 😊 Kimyon şeker su kaynat bitti bukadar
Kgg28 Minikkizimmm ne kadar su şeker kimyon koyuca canım açıklamalı yazar mısın bugün yapıp içmek istiyorum bende heniz damla başlamadım bebeğime belki sadece bu yeterli olur
Esoca38 Ogretmen_anneeee gece saatlerinde doktoruma yazdim oda metsili bırakalım sab simplex alalım demiş nöbetçi eczaneden eşim aldı geldi verdikten yarım saat 45 dk sonra kakasını yaptı. İlaç ile mi alakalı çözemedim ama kimyon çayından da bir kaşık vermiştim kendimden içmiştim aynı saatlerde 😂 hangisi etki etti bilmiyorum ama şükür kendisi yaptı 🌸🙏
Ogretmen_anneeee Esoca38 bence iyi yapmışsın metsil çok iyiymiş ancak kabız yapmış çoğu bebeğe ama yapmayanlar da var. Ben ilacı verirken 2 Damla da zeytinyağı koyuyorum . çok geçmiş olsun :)