bebeğim 3 ay 12 günlük. oyun halısında sallanan oyuncakları tutup çekiyor. onlarla uzun uzun konuşuyor, köpek uluması gibi uzun uzun uuu yapıyor sürekli 😂 bazen sadece vuruyor. bazen tutup inceliyor. iletişim kurunca ya gülüyor ya da heyecanlanıp kolları bacakları çırpıyor. bir aydan fazla zamandır utanma hareketi var. cilveli gülücükler yapıyor. başı bana dayalı şekilde dışarı dönük ya da bana dönük durmayı sevmiyor kafasını istediği yöne çevirebileceği pozisyonları seviyor. elleri sürekli ağzında. önlüğünü tutup ağzına sokup onu kemiriyor. önlük olmazsa kıyafetin yakasını çekip ağzına götürüyor. uykulara emzikle dalıyor. genelde hemen atıyor dalınca. bazen de atmayıp bi süre uykuda ara ara uykusu hafifledikçe bi iki çekiyor. sonra atıyor. gece uykuları başından beri aynı diyebilirim. doğduğunda yarım saat- 2 saat aralığında uyuyordu. şimdi de 2-3 saatte bir uyanıyor emip hemen geri uyuyor. son bir haftadır geceleri bezini değiştirmiyorum. çünkü kaka sıklığı azaldı her emmede yapardı nerdeyse ilk aylar. şu an 5 civarı yapıyor. akşam uykusundan önce değiştiyorum. normalde 4-5 gibi kaka yapmaya uyanırdı değiştirirdim. şimdilerde sabah 7 gibi kakaya uyanıyor. 4-5 gibi açtığımda çoğunlukla boş oluyor o yüzden açmayı bıraktım gece. 2-3 ay civarı çok kusuyordu. şimdi daha az. ama çok ağzını köpürtüyor. hala bazen de kusuyor sürekli önlüklü tutuyorum. ağızdan köpük çıkarma hareketine bayılıyor. ben bazen o yapmadığında yapıyorum onun yaptığı hareketi. gülüp o da yapmaya başlıyor. karşılıklı köpürtüp gülüyoruz. gece genelde 9-10 civarı uyuyor. sabah güne 8-9 gibi başlıyoruz. gündüz uykuları yarım saat bir saat civarı. yaklaşık 2-3 saatte bir uyuyor. bir ara gündüz uykuları çok uzamıştı gece uykusu azalmıştı. birkaç hafta sürdü o dönem. gündüz eğer uyandığında pışpışlarsam bir saatten sonra 2-3-4 saat uyuduğu oluyordu. sonra düzeldi o da. son bir iki haftadır tekmeleriyle sürekli üzerini açıyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.