kitapkokusu_ 2cocukannesikizimveoglum benimki tv televizyon çok izliyor ama 21 aylık cümle kurmaya basladı
Damla29 2cocukannesikizimveoglum aynı durum bizdede var 15 aylık suan baba mama gel diyor sadece tv kaynaklı oldugunu düşünüyorum çünkü komut alıyor gel annecim hadi gidelim elimi tut dediğmde tutar elimi kalkar ce e yaparım ellerimi tutar yap diye yapmazsam eger aglar alkıs da yapıyor ama ismine bakmıyor hamileyim doğumuma 4 hafta yok bile mecbur veriyorum yemek yemiyor altını kesinlikle aldırmıyor boklu halde kaçıyor saga sola sizde sadece konusmakmı sıkıntıda başka seyleri varmı komut almama gbi ismine bakmama gbi
2cocukannesikizimveoglum Damla29 komit aliyor,Gel diyorum geliyor,Elini ver desem veriyor,Birseyli getir bana diyince cani isterse getiriyor,C e c e yapiyor,allis var bay bay var taklid var
AbrhamH 2cocukannesikizimveoglum aslinda otizm olduğunu sanmiyorum ama tv öyle illet biseyki dikkat eksikligi olma ihtimali cok yuksek. Ozellikle simdi cikmayip ileri yaslarda cikabilir. Benimkide tum gun izliyo nerdeyse ve ben bundan cok korkuyorum. Akademik basarisi az olmasina uzulmem ama akademik basari potsnsiyeli varken dikkat eksikligi gibi sacma bi sebebten kendi potansiyeline erisememesine cok uzulurum. Bence otizmden degil dikkat eksikligi riskinden dolayi izletmeyin. Ben de keske basarabilsem ama tek buyutmek zor oluyo
2cocukannesikizimveoglum AbrhamH aynen tek buyutmek cok zor hamileyim de daha da zorlastiriyor isleri bu durum,
Damla29 2cocukannesikizimveoglum canım o zaman kendini üzme seni cok iyi anlıyorum benim oğlum yaramaz karıştırmadıgo yer kalmaz evimde zapdediyorum ama dışarda otobüste hemen sıkılır hemde hemen bebek arabasında durmaz dışarda cok agladıgı oldugunda bile vermek zorunda kalıyorum hamileyim çünkü karnımdan ötürü kucagıma bile alamıyorum
Yorgunanne07 2cocukannesikizimveoglum kendini suçlama etkisi vardır tamam ama benim büyük kızım tablet baktığı için yemek yerken ve temizlik yaparken telefonu mecbur veriyorum ama konuşuyor kendine yüklenme inşallah hayırlı haberler alirsiniz
2cocukannesikizimveoglum Yorgunanne07 amin INSALLAH ASLINDA SUCLAMAK YETMEZ MESELA,ha ben sucluyum diyipde duygu somrusu yapmak degil istegm,Yapmamam gerekirdi yaptim,Bazen agrilarm oluyor hamilelikden dolayi,baksin diye actim actim simdid e durum bu
Damla29 2cocukannesikizimveoglum bide mesela ailede çektgı biri olabilir benim oğlum tamamen dayısı tipi kilosu boyu falan ona çekmiş sanırım konusmadada öyle kardeşim 3 yasına kadar konusmado sonra bi açıldı pir açıldı suan susmaz
2cocukannesikizimveoglum Damla29 evet amcasi 5yasda konusmus,esim 95kilo kizim ne yedirsem zayif amcasi gibi bir tek boyu cekmis babasina
kitapkokusu_ AbrhamH napıyosun görüşürüz baba geldi baba nerde gel buraya çabuk gel bebek uyuyo bebek ağlıyo bçle şeyler sölüyo derdini anlatıyo
Damla29 2cocukannesikizimveoglum kaç haftalık hamilesin allah yardımcımız olsun hiç.kimse vermek istemez bazen kendimi şuçluyorum hamile oldugum için ne bi dışarı cıkarabiliyorum nede tv telefondan ayırabiliyorum onu bazen sadece babası ilgileniliyor rahat rahat bide annem ve kaynanam oynuyor onunla cocuklar da haklı pandemi var hamileyiz ve bazı seyleri istesekde yapamıyoruz
2cocukannesikizimveoglum Kar-tanesi tabikide olmaz Amma kizim tek cocuk ve gun icinde muhattapi sadece benim kimse yok
2cocukannesikizimveoglum Damla29 aynen Amma ben kucagima aliyorum dusunun yani 7aylik karinla 11kilo kizi tasiyorum bazen ani haraketler yapmak zorunda kaliyorum,mesela biryerlerden dusuyor o An aniden Atliyorum,Allah korudu valla karnimdakini kac sefer
2cocukannesikizimveoglum Damla29 guncellenme yapyim Bugun gittik,otizim degil cok sukur,fakat yasina gore geri kalmis dikkat bozuklugu var
cydcvk 2cocukannesikizimveoglum canım benimki de 18 aylık tektük kelimesi vardı. Bikaç akşamdır o kadar dillendi ki kitaptaki herşeyi tane tane söylüyor. Karga makas gakgak hemde hiç bir harfi yutmadan kendi kendine söyledi bizde şoke olduk. Bi bakmılsın birden dillenir sen yine de götür istersen ama tek bir belirtiyle olmaz o. İsmine tepkisi var mı. Söyleneni anlıyor mu. Ben hep konuşuyorum. Terliğimi getir. Havluyu götür. Çamaşır mak içine at.oyuncaklarını topla. Niloyayı babana ver. Hep iş yüklüyoruz ona
2cocukannesikizimveoglum cydcvk evet ismine bakiyor tabikide ,cani istemezse bakmaz,Telefona asla bakmaz mesela goruntlu konusmaz kimseyle,Gotur gel anneye ver diyorum yapiyor amma anne demez iste ,
Damla29 2cocukannesikizimveoglum canım benim oğlan 14 kilo civarı bazen dediğin gibi mecbur alıyoruz allah koruyor bende hep ani haraket yapıyorum çamasır asıyorum falan filan yani karnımızdakini allah koruyor kaç defa tekme attı oğlum allah koruyor işte
cydcvk 2cocukannesikizimveoglum benimki de anne demiyor varsa yoksa baba. Anne de diyorum babaaa diye bağırıyo😂 doktorumun bana dediği 18. Ayda 2 kelime söylemesi yeter dedi. Benimki baba havhav miyav falan diyodu işte bikaç gündür karga marga bişeyler sölemeye başladı. Daha demin oyuncak kumandaya basıp oynuyordu altı dedi kumanda bu da arkasından altı dedi. Yani demekki birden açılıyo dilleri
2cocukannesikizimveoglum Damla29 INSALLAH şubatda AMELIYAT TARIHIM ,7aylik olmus oluyorum sanirim simdi,Emzirmeyi falan 15gundur kestim o derece Iyikide kesmisim,oda cok yorucu geliyordu bana.Benim iste kimse yok annem ogretmen,kayinvalidem ogretmen,hepsi isde gucde,
Dn23-1 Mervemerveesk oyun kurun dediniz ya beni oğlum çık hareketli 18 aylık onunla neler oynayabilirim oyuncaklarıyala oynuyoruz ama ilglisi hemen gidiyor başka yöne önerebileceğiniz oyunlar var mı
Damla29 2cocukannesikizimveoglum bende ocak 10da sezeryan olcam kaynanam gelcek 15 gün sonra annem gelcek kalmaya onlar yardımcı oluyormu sana bizimkiler il dışı tek basına cok zor arada bir gelirler nefes alıyorum o zamanlar