Annesi23 duruaslan eee biz türküz neden çevirisi yerine arapların dilini kullanıyoruz? Size ne anlattığını anlıyor musunuz mesela? Allah kılavuz edinin diye kitap yollamış bizde bilmediğimiz dilde okuyup iyi bişey yaptık sanıyoruz eee bize ne demiş anladık mı hayır 🤷🏻♀️ bide çocuğuma saçma sapan yobaz bi milletin dilini kültürünü asla öğretmem
GiybetReis Egem06 Dinin okullarda nasıl öğretildiğini bilmiyorum. Şahsen benim zamanımda ilkokulda felan bi sure ezberlerdik. Eğer kreş için böyle bişi tercih edersem öncelikle kesinlikle bi kaç din dersine girerim. Neyin nasıl öğretildiği önemli 3 yaşındaki bir cocuga. Onun dısında ingiliZce resim felan denilmiş bu postta. Aynı şey değil. Hello kelimesini yanlış öğretip Kello diyecek hali yok kreşteki hocaların😅 sayıları ogreniyorlar renkleri ogrenıyorlar din de öğrenebilir diyenlerde olmuş. Sarıyı Mor diye öğretmeyecekler tabii ki😅 ama din malesef suistimal edilebilir. Bu yüzden kreş yaşı için aile dışında biryerde öğrenilmesi riskli. Çok iyi araştırılması gerekir kreşin ve dersi veren öğretmenin😊
acimavi MoRella işte bundan korkuyorum, kurum iyi ve köklü bile olsa asla güvenemem ve istemem böyle bir ‘eğitim’
Egem06 sumeyye53 anne karnında klasik müziği dinlettiğimi kim söyledi size ? Öyle birşey yazdım da haberim mi yok ! Ayrıca varsayalım öyle ikisi aynı şey mi klasik müzik ile ilahi müzik (din )aynı şey mi sizce? İyice ne yazacağınızı şaşırdınız ,,,
sumeyye53 Egem06 Siz öyle birşey yazdığınız için bunu dile getirmedim yaptınuz da demedim klasik müzik genel kabul görmüş bir tavsiye olduğu için kıyaslama yaptım siz benim soruma cevap vermediniz gerçekten merak ediyorum kreşde bir çocuk ilahi dinlese ne zararı olacak ilahilerde ki çocuk ilahilerde allah ve peygmberden bahseder eğer bilmiyorsanız bunu da belirteyim istedim gerçekten neden zararlı görüyorsunuz
GiybetReis Egem06 cok ince bi çizgi. 3 yasındaki cocuk hocayı sevmesse ya da dini anlatımını begenmezse durduk yere dinden de soguyabilir. Tabi hocayı sever soyledıkleri korkutmazsa kucuk yasta dinine de bağlanabilir. Cok iyi arastırılmalı kreş 😊
Noname21 Yani ne kadar da gereksiz uzamış konu. Ağaç yaşken eğilir demişler. Çocuklara küçükken nasıl dis fırçalamak yalan soylememek kavga etmemek gibi bazı değerleri ogretiyoraak yaşına uygun dini eğitim vermeni n ne zararı olabilir. He şundan bahsetmiyorum 1 haftada bu sureyi ezberlemesi lazım falan filan. Bunlar biraz buyuyjncede öğrenilir. Ama peygamber efendimizin hayatı. Sünnetleri ufak ufak namaz nasıl kılınır. Ahlaki değerleri. Bunun ne zararı olabilir. He isteyen yollamasin tabiki. Ama bem kreş de olmasa da bunları evde öğreteceğim. Küçükken bunlari asilamazsak büyüyünce yaptıklarından sorumlu tutmamak gerek.
Egem06 Noname21 pardon son cümleyi anlamadım büyüyünce yaptıklarını sorgulamamak derken küçükken aşılamazsak dediniz ya ENSAR VAKFINI duydunuz mu siz hiç? önce araştırın o kadar iyi aşılamışlar ki TV LERE BİLE KONU OLDU tecavüz olayı …!!!
Egem06 GiybetReis ben direk hiç olmayan bir yeri buldum böyle kafam daha rahat huzurluyum aklımda acaba bugün ne aşıladılar derdi olmayacak biliyorum ki etkinlik yapacak oyun oynayacak yemek yiyecek uyuyacak tıpkı o yaştaki çocukların yapması gerekenler gibi !!!
Egem06 Irmakprensesinannesi normali de bu değilmidir? Kızım 10 yaşında 2 yaşında kreşe verdim 3 yaş 4 yaş 5 yaş kreşte geçti 6 yaş anasınıfı ne hikmetse hiç din dersi yoktu bu kadar abartılmamıştı ileri boyuta kadar gitmemişti ne olduda son yıllarda din eğitimi küçük yaşlarda aşılanmaya başladı 🤣🤣
sumeyye53 Egem06 çünkü toplumda ahlaksızlık o kadar arttı ki küçük yaştan çocuklara ahlaki değerleri öğretelim diyr düşündüler ki çok doğru pedogojiye göre ahlak eğitimi 3 yaşında oluşmaya başlar din güzel ahlaktır der Hz Muhammed . Bunu en başta aile vermeli elbette ama verilmiyor buna çok yakından şahidim bir öğretmen olarak bari küçük yaştan verilsin ki daha kalıcı olsun
Egem06 sumeyye53 ilahi çağı 3 yaş değil hanımefendi kusura bakmayın da ben ilahiyi evimdede dinletirim ben okula din eğitimi alsın diye göndermiyorum aylık 1.800 verip de TEk öğrendiği ilahi kuran olsun istemiyorum !!!
Egem06 sumeyye53 genel kabul görmüş şeye örnek çok verebiliriz klasik müzik genel olabilir ama ben hiç dinletmedim 🙄🙄😳ama ilahide dinletmem !!!
Dgnwgmsm Nilara007Bond O zmn size şu bilgiyi de vereyim madem batı hayranlığınız var iyice araştırın. Araştırmalara göre son yıllarda İslam dini en çok Norveç te yaygınlaşti. Belki de araştırıp doğru bir şekilde İslâm ı öğrendikleri için bu kadar mantıklılar.
Nilara007Bond Dgnwgmsm hayir askim norvec nufusunun yuzde 90i ateist. Senin dediginle alakasi yok element uydurma 😂
Noname21 Egem06 kotu örnek örnek değildir i de duymussunuzdur o zaman. Boyle olaylar erde olursa olsun lanetlenmelidir. Bunu bir vakıf yapıyorsa da aynı bir okuldaki öğretmen yapıyorsa da aynı tepki verilmelidir. Cubku ben bu olayları lise de de ilkokul da da duydum. Ama çocuğumuzu okula da mecbur yollayacağız oyle değil mi.
Ceren255 Egem06 sen neyin kafasını yaşıyosun ya müslüman olduğuna eminmisin sen 🙄 tövbestağfurullah müzikle dolmayan kulaklar ilahiylemi dolcak insan der evladım bişeyler öğrensin Rabbini bilsin o minik kalbe çok üzüldüm herkes kendi istediği gibi yetiştirir elbette evladını o ayrı konu beğenmiyosan kendin evde büyüt çocuğunu 🤦♀️
Egem06 Ceren255 sana sormadım ben nasıl yapacağımı nasıl yetiştireceğimi haddini bil müslüman olmak zikretmekmidir? İlahi müzik dinlemek midir? Nedir müslüman olmak kime göre neye göre ? Konuyu saptırma ! O küçücük yavrunun beynine 2.5 yaşında ilahi aşılayacak kadar cahil değilim çok şükür 🙏🏼 Herseyin yeri var zamanı var
Egem06 sumeyye53 ahlaksızlık çok arttı haklısın ve bunlara hiç ceza Bile verilmiyor örneğin hapse atılmalı idam edilmeli çözüm bulunsun ki insanlar korksun ( gerçi insan olan yapmaz da orası ayrı mevzu ) bunu küçük yaşta öğretirsen ahlaksızlık olmaz mı diyorsun küçük yaşta beyinlerini yıkarsak yani 🙄
Dgnwgmsm Fenty İslam’ı doğru bı sekilde bilmeyen insanlar korkarlar zatn beyinlerinin yikandigini sanalar ne üzücü…
Egem06 Noname21 yok aklıma Ensar vakfı olayları daha cazip geliyor yapılanlar ne kadar gülünç onlar geliyor küçücük beyinleri daha aklı Kemal’e ermeden öğretilenler geliyor öğretmen diye tutulan din mensuplarının öğrencilerin dudaklarından öpmelerinin çok doğal olduğu geliyor daha çok var siz kötüleri örnek alın 😎
sumeyye53 Egem06 yine sorumun cevabı bu değil sizin tercihleriniz beni ilgilendirmez sadece merak ediyorum size göre nesi zararlı
duruaslan Annesi23 anlıyorum tabiki aleviyim ben o zaman türkçe konuşmayayım yobazların diliyle asla konuşmam kızımla
Danerys Fitifiti dil somut,din soyut. Somut-soyut ayrımı o yaşta idrak edilemez. Ben din, dil eğitimini evde vermeyi düşünüyorum. Anaokulunda kreşte oyun oynasın.