Kimseye tek tek cevap yazıp aynı kelimleri sarfetmeye çalışmayacağım. Müslüman ülkesinde yaşıyor olsaydık bu muhabbetler,hadsiz kelamlar dönüyor olmazdı. Benim yasal olma sürecinde tek korkum şudur ki,diyanet işlerine asla güvenmiyor olmam. İşleyişlerinden verdikleri fetvalara kadar yanlışlar. Bundan sebep bazı kesimlerin dillerine dimizi kötü boyutta pelesenk ettiler. Benim çocuğuma dinimizi bulunduğu yaşına göre en güzel şekilde öğreteceklerine güvenim yok. Ama en başta belirttiğim gibi eğer müslüman ülkesi olabilseydik devletin tüm katmanları da ona göre şekillenip,gereğini yapıyor olacaktı.
Şimdi bu yorumuma da saldıracağınızdan hiç kuşkum yok.😊 çünkü müslüman ülkesi olma düşüncesine çıldıran insanlar var. İnançları gereği kendilerince haklılardırda. “Saygım var”
Dinimizden emin olan insan halbuki,hal böyle olunca çarşafa girmeyeceğimizi,kadınların ezilmeyip daha çok haklarının savunulacağını, daha eşit yaşayacağımızı bilir. Ama farklı empoze edilmiş,algı oluşturulmuş. Ondan sebep 3 yaşında ki bir çocukla din kelimesi bir arada geçtiğinde hayret etmeler,nasıl olur diye hayıflanmalar.Arapçaya öfkelenmeler. Daha evladının inancından dahi mesul olduğundan bihaber olmalar.Ekslikliğinizi benim üzerimden tatmin edemezsiniz.
Nüfus kağıdında ki islam ibaresini değiştirmeye çalışan insanlar kalkıp beni inandığımla vurmaya çalışmasın. Herkese iyi günler.