Fitifiti
“İnşallah zorunlu hale gelir, istemeyen göndermez” diyorsunuz da zorunlu hale geldikten sonra istemeyen nasıl göndermeyecek?
Bence inşallah zorunlu hale gelmez, isteğe bağlı olur çünkü ben çocuğumun okul öncesi eğitim yaşındayken dini eğitim almasını istemiyorum. Henüz somut düşünce becerilerine sahipken sevap, günah, cennet, cehennem şeytan, melek gibi soyut olan dini kavramları öğrenip de kavram karmaşası yaşamasından yana değilim. Din soyuttur ve bu yaş çocuğu için üst düzeydir.
Bir çocuğun yanlış bir davranış yaptığında günah yoksa allah yakar ile değil de bunu yapman doğru değil çünkü bu başkasına ve kendine zarar verir gibi bir mantıkla büyümesini doğru buluyorum ancak bu şekilde güzel ahlaklı olabileceğine inanıyorum, yasakla, cehennem ateşiyle, allahın onu cezalandıracağı korkusu ile değil..
Biraz büyüdüğünde Allah’tan korkarak değil de onu sevdirerek anlatacağım.
Kısacası dindarlıktan önce güzel ahlaklı olmayı öğretmek istiyorum umarım başarabilirim.
İlahi ve dua çocuklara öğretilir onda bir sakınca yok ama bu öğretilen ilahi, dua vb.çocuk için Kırmızı Balık şarkısı ya da herhangi bir çocuk şarkısı veya tekerlemesinden farkı yoktur. Çocuk o duayı ya da ilahiyi neden öğrendiği, neden önemli olduğunu anlayabilecek yeterlilikte değildir.
Buarada okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocukların tüm gelişim alanlarına hakim olduğum için uygun bulmuyorum.
Yine diyorum çok doğru bulmamakla birlikte isteyen istediği yaşta verdirsin bu eğitimi beni ilgilendirmez ama inşallah zorunlu olmaz!