Merhba, bu aralar Baris Muslu’nun kitaplarini yeni bitirdigim icin hastalik gorunce hemen travmayla iliskilendiriyorum. Size de insallah faydasi olur yazacaklarimin. OKB olanlar cinsel utanma travmasi yasamis olan kisilermis. Mesela cocukken ogretmen kizip sinifta herkesin icinde altina kacirma, bi arkadasinin herkesin icinde senin pantolonunu indirmesi vb. Bambaska ornekler de olabilir, taciz gibi seyler. Ben kitapta yer alan yasanmis orneklerden verdim. Okb’nin sizde basladigi zamani hatirlamaya calisin. O zamanlardan akliniza boyle bir aniniz gelirse instagramdan Baris Muslu’nun sayfasina girip bir demo calismasina denk gelirseniz katilin. Ya da kendi kendinize sunlari yapin: travmaya sebep olan kisiye-olaya karsi yogun duygu seliyle mesela aglayarak vs hislerinizi dokuyorsunuz, tabi o kisinin yuzune karsi degil ama sanki onunla konusurmuscasina. Sen beni utandirdin, bana bunu neden yaptin, ben sana guvenmistim vb tarzinda bagirarak. Ne kadar duyguya girerseniz beyin o kadar olayi hatirlayip cozumluyor. Bu esnada basinizin tepesine ve koprucuk kemiginizin yanina tik tik tik diye vuruyor olacaksiniz calismanin basindan sonuna kadar. En sonunda da tum duygularimi SERBEST birakiyorum, buna sebep olanlari affediyorum vb seyler soyleyin ve calismayi bitirin.) Bu teknige Neuro Format deniyor. Detaylar cok uzun,siz arastirirsiniz. Iyilesme hikayelerini de izleyin, okuyun. Tipta caresi yok denilen ne gibi hastaliklarin, yaralarin vs. iyilestigine inanamayacaksiniz. Denemekten zarar gelmez insallah sorununuzu cozebilirsiniz 🌸