Patateskoftesi Hanimlar illa bebek irmigi bebek tarhanasi vs almak sart midir . Normal irmik yese olmuyor mu 🤦🏻♀️
Gamzeburkan Patateskoftesi ben hep normal irmik kullanmıştım. Bebek ırmigii biraz daha ince oluyormus.
NurY Patateskoftesi Normal irmikle bebek irmiği aynıdır sadece bebek irmiği daha ince , tarhana da öyle bebekler için olanda az baharat var o kadar , ben normal irmik kullanıyorum , bir yasindan sonra da normal tarhana kullanicam , birisi şey demişti satış yapmak için süslü laflar bunlar bebek irmiği bebek bulguru bebek bilmem nesi yani tabiki dikkat edicez onların midesi bağırsağı bizimki gibi gelişmiş değil ama her şeyin de bebek olanını alirsak eğer çocuğun bünyesi normal yiyecekleri hazmedez duruma gelir zamanla aşırı hassaslasir🌸
zarifhanim Patateskoftesi Bebek irmiği ve normal irmik arasında çok fark yok. Birde ikisi de haşlandığı için yumuşak mama kıvamı alıyor. Bebek tarhanası ve normal tarhana arasındaki fark ise bebek tarhanasında normal rafine beyaz un değil de tam buğday unu kullanılıyor. Kaya tuzu fazla konulmuyor birde kapya biber eklenmiyor 8. Aya kadar alerjik etki verebileceği için. Yani normal tarhana da yapabilirsiniz diyelim ki bir kaşık tarhanaya bir kaşık tam buğday unu ekler zeytinyağı yada tereyağında kavurup kokusu çıkınca öyle su ekleyip nane katıp çorba yaptığınız takdirde aynı tada sahip oluyor.
Patateskoftesi zarifhanim cok tesekkur ederim . Bizim tarhanalar fazla eksi oluyor o zaman tarhanayi alabilirim ama irmige cokta gerek yok gibi 😂
NurY Patateskoftesi bebek zeytini bile var yani saçma evdeki zeytini yıkayıp tuzunu alırsan bebeğin yiyebileceği bir zeytin oluyor
zarifhanim Patateskoftesi yani meyve püresine eklenebilir alternatif olarak, onun yerine tam buğday unu yada yulaf unu da kullanılabilir. Kilo aldırdığını söyleyen var da ben bir kere irmikli meyve püresi hazırladım kızım sevmedi yani verdiğimde de kustu ondan sonra tekrar denemedim. Tarhanayı da normal tarhana kullanıyorum. Önce domates ve kapya biberi üç gün tattırmıştım alerji yapıyor mu yapmıyor mu diye tarhana içinde tek dokunacak olanlar onlardı. Sonra verdim çok severek içti. Deneme yanılma yoluyla keşfediyor insan 😄 birde ürünlerin bebek olanını değil de organik olanını seçerseniz hem sizin hem bebeğiniz için daha sağlıklı olur. Aile boyu 🤌🏻
Berilelif Patateskoftesi valla ilk kızımda hiç bişeyi ayrı almadım bana bazı şeyler abartı geliyor yok bebek suyu bebek tarhanası bebek irmiği say say bitmez şimdi 6 aylık oğlum var onda da aynı şekilde bizim kullandıklarımızdan kullanıyorum
EB1661 Patateskoftesi ben hepsinin normalini kullandım ilk başlarda bulgur mesel onun yerine ince bulgur kullandım zamanla geçtim normale irmik hep aynıydi zaten prinç mercimek falan hiç bebek icin olanı almadım tarhana ilk zamanlar bebek ocin olanıydı sonra doktorumuz artık sofranızda olanlardanda verin az az dedi normal tarhana verdim olduğu zamanlar sonra devam ettim dikkat ettiğim tuzu normal unu şekeri başka bişeye dikkat etmedim kendimce 🤷🏻♀️ banada piyasanın süslü lafları gibi geliyo bunlar
Yarim_Kilo_Kiyma Patateskoftesi Yoo hiçte değil. Ben normal İrmik kullandım onıda sayılı kullanmışımdır. Tartanada normal tatlı tartanayı yeni vermeye başladım. Antin-kuntin şeyler çıkarıyorlar sürekli olarak.
Zeynepduru112 Normal irmiği rondo da çekersek incelir diye düşünüyorum ben öyle yapacağım deneyebilirsiniz
Eceberen Ben daha 2 gün önce sağlık ocağına gidip ebemize sordum. ”Hiç gerek yok satış yapmak için uydurulan şeyler dedi”. Evde hangi irmik varsa onu kullan, tarhana da çok tuzluysa eğer, suda beklet, ilk suyunu süz ,tuzu çıkar dedi.
2cocukannesikizimveoglum Patateskoftesi kizim 17aylik bebek irmigi bebek Yulafi kullaniyorum amma fark varmi bilmem
Annepandaa Patateskoftesiyabancı bir annenin videosunu izledim ve diyor ki. Çocuğa özel alıp yedirmek güzel olabilir ama birde kültürel bir yapı var. Misal evde sürekli yulaf yiyormusunuz pirinç özel alınıyor mu. Her zmaan tam buğday unu kullanıyormusunuz. Eğer yapmıyorsanız evde sürekli yenen şekilde alıştırmak daha mantıklı. Bana da çok mantıklı gelmiştş bu anlatım. Normal irmik yediriyorum. Pirinç yulaf bunlarıda evde tükettiğimiz marka ve şekillerde kullanıyorum.