morjaguar şöyleki o bölge ilk yerleşime açıldığında gerçekten güzel projelerle standartların üzerinde işlerle gelişti. bir dönem nezih, üst eğitimli insanların oturduğu güzel bir bölgeydi. Sonrasında özellikle farklı bölgelerden-illerden bir nevi göç alarak karmaşık bir yapı haline almaya başladı. İnsanlar “çayyolunda oturuyoruz biz” cümlesinin büyüsüne aldanıp oraya akın akın yerleşime geçti. Evet genelde ekonomik olarak daha üst insanların tercih ettiği bir bölge ama özellikle ergenlik dönemi gençler için oldukça tehlikeli bir haline geldi şahsi kanaatime göre. Zaten herhangi bir avmye kafeye gidip bakılırsa durum çok daha net anlaşılacaktır. Genç kız- genç erkek kavramı diye bir şey yok ( evet bu ülkenin genel sorunu biliyorum) ama sosyo kültürel ortamın etkisiyle daha 10lu yaşlardaki kızların saç-baş-makyaj seçimleri, ha keza erkeklerinde aynı şekilde. Cinsellik olgusunu çok küçük yaşlara çekmiş durumda. Hatta ki şöyle söyleyim o bölgede reşit olmayanla cinsel ilişki dosyaları okadar yaygın hale geldi ki, yine çevredeki ekonomik gücün etkisiyle uyuşturucu ve sentetik ilaçlar çok kolay ulaşılabilir duruma geldi. Gibi gibi. Tabii ki bunlar benim şahsi kanaatim, tüm bölgeyi tüm ilçeyi böyle yargılamak doğru değil. Elbette güzel ve konforlu sahalar var. Ama benim kişisel tecrübe ve gözlemlerimden çıkan genel yorumum bu.