Koala06 Bedsssss 40 çıkarma dinimizde yok canım normal bi gelenek uygulayıp uygulamamak sana kalmış ♥️
Ada_kacira Bedsssss yani hastaneden çıkar çıkmaz kızımı yıkadım ben göbek bağına gelmicek şekilde 40 çıkana kadar da sürekli yıkadım yani 40 ının çıkacağı günde yıkadım takılmıyorum pek bu tarz şeylere
Bedsssss Ada_kacira bende yıkadım ve yıkıyorum ama 40.gun yıkamak istemedim o gün gezecegmz için bbek hasta olur diye de duusndum erken yikasam dedm annemde olmaz adı üstünde 40 i çıkacak o gün illa yıkanır dedi
DenizSayerr Bedsssss bende aynıydı canım eşim asker benimde o gün görevdeydi ben 41.ci gün yaptım bir gün önce bir gün geç bişey olmaz bence
BarlasMomm Bedsssss biz 38. Gun yikamistik hatta daha iyi derler biraz oncesinden yikamak buyukler yani ne alaka bilmiyorum ama 😁
BarlasMomm Bedsssss erkek bebeklerin 40 suyunu once dokersen daha cabuk gelisirmis demislerdi ama iste hepsi batil inanc. Sen kendi isine gore yika bebegini bence ha 39. Ha 40 ne fark eder. Annende cok israr ediyorsa ben hesapladim 40 bugune denk geliyor de
DenizSayerr Bedsssss benimde ablam değildi canım ama napayım yani kendimizinde yıkanması gerekir değil mi sonuçta bebeği banyo 40ladıktan sonra kendimiz nasıl yapıcaz bebekle ben dinlemedim eşimi bekledim
Bedsssss Selinglr hurafelere pek inanmam ama ailem ve eve gelen gidenler devamlı bseyler dedikçe beynim onlara odaklanmaya başladı düşünüp duruyirum
Bedsssss 1ana_2evlat yıkıyorum zaten devamlı ama 40 inda da illa yıkamak lazmm diyorlar bende o gün yıkamak istemiyorum acaba sorun olur mu diye düşündüm annem illa o gün yıkanmalı diyor
1ana_2evlat Bedsssss Yok canım hic takilma bunlara ya bidat dinde olmayan sadece geleneklesmis şeyler
kenankaan Bedsssss valla ben 39 da yıkadım 40ında şehirlerarası yola çıktım. Hiç öyle şeylere de inanmam. Tamamen adetten olan şeyler. Öyle kırk çıkarmada değişik objeler felan koyuyorlar, onları da koymadım, normal yıkadım dua okudum çocuğa üfledim.
Selinglr Bedsssss boşver milleti yıkan al abdestini cocuğunuda yıka otur 🤣 yok 40 tasmış yahu zaten yıkanırken bi okadar su gidiyor bu koca karılrın lafları bitmeez
Bedsssss DenizSayerr benim ailem olacak bebeği onlar yıkar ama gene de eşimde olsun istiyorum ve 40.gun gezmeye gttgmzde o gün bebeğimde yikarsm hasta flsn olur diye de önceden yikiyim demistim
DenizSayerr Bedsssss işte benim o şansım olsa bende 40 gün yapardım sanırım aile memlekete ben eşimin işi nedeniyle doğuda tek başıma kalıyorum zaten 40 lı lohusa insan ayrılmıyorum kızımdan bunun içinde duş işlerinde eşimin görevden gelmesini bekliyorum maalesef
Bedsssss Selinglr ayyy 40 taş hazır zaten bnm 7 sinde hazırladılar 40 iniz ckana kadar evde duracak dediler hala duruyor
Bedsssss Ada_kacira öğlen olmadan yıkanması gerekiyormus 😑 evet bu da batıl inanç diyecejsnz ama gel de annem ve kaynvalideme anlat öğlen olmadan yikanjrmis byke gunlerde bebek İlla yıkarlar yaniii
Bedsssss Pamuk22 Tabiki yıkıyorum devamlı ama 40 inda illa yıkanır zorunluluğu gbi bsey var onu sormak istedm ben