kevserkuzey bu yazdığınız belirtiler bizdede var oglum 17 aylik bende otizimlimi diye suphe duyuyorum doktordan randevu aldım ama daha 3 ay var. Oglumda bugünlerde kulaklarını kapatıyor , masanın etrafında dönüyor defalarca, parmak ucunda yürüyor bu aralar yapmaya başladı. Ellerini çirpiyor genelde bi istediği olmadığı zaman. Dönerken masanın etrafında durdurmaya çalışıyorum istemiyor genelde devam ediyor. Ama adıyla seslendigimde bakiyor gülümsüyor. Oyun havasi aciyorum gene etrafında dönüyor oynuyor güya seke seke. Eliyle işaret etmez fazla ama ben işaret edince o yöne bakar ,mesela topu getir dediğimde getirir. Iletisimimiz iyi goz temasimiz var gülümser cok cana yakındır. Cocuklara sarılır.Şarkılar söylerim oyunlar oynarız cee e fln saklanır bu anlamda hiç sıkıntı yok. Yabancılara da güler sevinir. Oyuncak telefonu eline alıp konuşur kendi dilinde. Tv ye de maruz kalıyor isimi yaparken yemek verirken aciodum. Cok hareketli hic yerinde oturmaz bende mecbur kalıyodum yesin diye. Oglum otizimmi acaba? Sizin goz temasi gülümsemesi oyunlar oynamasi nasil? Bu saydığım belirtiler le kesin otizimmidir 😔