Hiramgul kevserkuzey Ah kuzum cok uzuldum anliyorum seni😑 Daha 1 yasinda yada 1 buçuk yasinda nasil tavırlar sergiliyordu?
kevserkuzey KonudanBagimsiz oglumun kalbi daha güzel. Kimseye zarar vermez vurmaz elinden oyuncagı alınsa boynunu büker bana bakar. Saçlarımı sever sarılır basını yaslar omzuma otururken. Ama sadece bana yapar baskalarını asla görmez
kevserkuzey [silindi] evet psikiyatr ve cocuk gelisim uzmanıyla gorüstük. Su an rapor cıkarmak icin ugrasıyorum.
2lokummannesiii kevserkuzey Bilinçli bir annesiniz. Bu yüzden eminim üstesinden gelirsiniz. Zaten yapılması gerekenleri bildiğinizi düşünerek tavsiye vermeyeceğim. Tek diyeceğim ilk olarak tv varsa onu kaldırın. Özel eğitimle eminim geçecektir.
kevserkuzey 2lokummannesiii televizyon yok hayatımizda su an dogu gorevinde kucuk bir yerdeyiz iyi egitim veren kurum arastiriyorum bir taraftan evde etkinlik oyun kitap destek olmaya calisiyorum. Insallah tayin ile bir kuruma baslariz bir an once
kevserkuzey Baloglumdoruk göz teması sınırlı, akranlarına ilgi yok, kollarını kuş gibi cırpma,eliyle kulagını kapatma, kendi etrafında dönme, isaret parmagını kullanmama, koku,tat,ses,ışıga hassasiyet,konuşmama.. bunun gibi birçok sey.
Hbbsnnplt kevserkuzey çok geçmiş olsun Rabbim kolaylıklar verisn inşallah düzelir… ışığa hassasiyet dekren acaba devamlı isiga mi bakıyordu yoksa bakamiyor muydu
Kalpsizim33 kevserkuzey Rabbimin şifa vermediği hiçbir hastalık yok ona hiç bişey zor değil ve şüphesiz aşılmayacak bir durum değil ve sizin bu gücünüzle aşacak inşallah meleğimiz inşallah iyi olacak
S_ozlem kevserkuzey bu yazdığınız belirtiler bizdede var oglum 17 aylik bende otizimlimi diye suphe duyuyorum doktordan randevu aldım ama daha 3 ay var. Oglumda bugünlerde kulaklarını kapatıyor , masanın etrafında dönüyor defalarca, parmak ucunda yürüyor bu aralar yapmaya başladı. Ellerini çirpiyor genelde bi istediği olmadığı zaman. Dönerken masanın etrafında durdurmaya çalışıyorum istemiyor genelde devam ediyor. Ama adıyla seslendigimde bakiyor gülümsüyor. Oyun havasi aciyorum gene etrafında dönüyor oynuyor güya seke seke. Eliyle işaret etmez fazla ama ben işaret edince o yöne bakar ,mesela topu getir dediğimde getirir. Iletisimimiz iyi goz temasimiz var gülümser cok cana yakındır. Cocuklara sarılır.Şarkılar söylerim oyunlar oynarız cee e fln saklanır bu anlamda hiç sıkıntı yok. Yabancılara da güler sevinir. Oyuncak telefonu eline alıp konuşur kendi dilinde. Tv ye de maruz kalıyor isimi yaparken yemek verirken aciodum. Cok hareketli hic yerinde oturmaz bende mecbur kalıyodum yesin diye. Oglum otizimmi acaba? Sizin goz temasi gülümsemesi oyunlar oynamasi nasil? Bu saydığım belirtiler le kesin otizimmidir 😔
zhrayca2001 kevserkuzey Rabbim’in bi hediyesi onlar bize kimselere taşıyamacağı yük vermezmiş Rabbim konu evlat olunca tabi yük kelimesi bizler için asla kabul edilemez. Sevgi herşeyin ilacı ben buna çok inanıyorum sizde de o gücü görüyorum ben ve üstelik öğretmensiniz de.. Sabırla eğitimle bu işin üstesinden geleceğinize ben çok inanıyorum. Ne zaman konuşmak isterseniz özelden yazabilirsiniz her zaman dinlerim paylaşırız bişeyleri. Siz yeter ki dimdik ayakta durun ❤
Cicekimftm kevserkuzey çok erken farketmişsiniz. Sizi tebrik ederim. En büyük adım kabullenmek zaten. Benim oğlum 11 yaşında kalktı otizm tanısı. Tabi çok yoğun eğitimler aldık. Çok şükür. Eğitim ile herşey mümkün hiç endişe etmeyin,etrafa kulak aşmayın. Eminim okula başlamadan çözersiniz bu durumu
lalelikiz Cicekimftm allah rizasi icin sizinle konusabilmiyiz ozelden numarami yazabilriim. Benim oglumada hafif otizm teshisi konuldu. Nolur birsey diyin otizm tanisi nasil kalkti sureciniz belirtileiriniz nelerdi hepsini dinlemek isterim
PrensinAnnesi2021 kevserkuzey siz çok güçlü birisiniz , eminim oğlunuzla birlikte aşacaksiniz engelleri . Çok duygulandım yazınıza, ne zamandan beri bu durumu hissediyordunuz? Genelde rutin bu olayın tvden kaynaklandığı söylenir sizce dogru mu ?
kevserkuzey PrensinAnnesi2021 1 yasından beri farkındaydım aslında ama pandemi dönemi cocuklar asosyal buyuyor buyuklerin bile psikolojisi alt ust oldu birseyi yoktur belki dedim aslında buna inanmak istedim sanırım. Otizm sonradan olmaz doguştan gelir genetik yatkınlığı olması gerekir cevresel faktörler durumu daha kotuye göturebilir ama. Tv zaten gelisimi aksayan cocugun daha da geride kalmasına sebep olur o yuzden zaten izletmiyorum bende
Uygurelif kevserkuzey kurban olurum ben ona. Rabbim sevdiği kulunu ya evladından ya malından ya canından imtihan edermiş.. ımtihandasin.. Rabbim kolaylaştırsın.. şöyle kocaman bir op yerime.. öyle bir sarıl ki kemikleri birbirine geçsin öyle saril icine sokarcasina. Ben öyle yapmak istedim şuan.. lütfen kendini salma.. iyi düşün iyi olsun canım annem.❤❤❤ ve ciddi anlamda söylüyorum okadar bilinçli o kadar güçlüsün ki tebrik ederimm ❤❤❤❤❤
inci_34 kevserkuzey bir doktora göründüğünüz mü hemen teşhisi nasıl koydunuz belli olmaz belki başka bişidşr şimdi coronada bir çok çocuk sosyalleşmesği içi böyle saçma tepkiler verebilir çocuk sonuçta lütfen hemen kondurmayın :( öyle olsa bile erken teşhis önemli Allah şifasını versin inş tez zamanda minik yavrumuzun
kevserkuzey inci_34 doktora goturdum cocuk gelisimi uzmanı ile tek tek inceledik gelisimini ben de cocuk gelisimciyim zaten farkımdaydım ama kabullenmem zor oldu. Allaha sükür oglum uyumlu bir cocuk etkinlik yapmayı sever oyun oynamaya bayılır yogun bir egitimle halledecegim insallah
Esraa- kevserkuzey ben otizm olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir eğitimle, sosyalleşmesiyle çok güzel yerlere gelecektir. Sadece pandeminin verdiği tecrübesizlik var çocukta. Bu da uyaran eksikliği kaynaklı. otizmle benzer özellik gösterdiği için bazen karıştırılabiliyor. Hislerinizi çok iyi anlıyorum. Biraz yıpranacaksınız ama herşey güzel olacak ❤️
Kubra_2019 kevserkuzey Yeryüzündeki meleğin canlı olarak şekillenmiş hali sizin oğlunuz, ve sizde özel seçilmiş bir annesiniz❤ siz ve oğlunuz cok özel ve çok güclusunuz
kevserkuzey Kubra_2019 hep birlikte daha guzeliz🌸 umarım ozel cocuklar konusundaki farkındalıgımız artar ve topluma kazandırabiliriz onları