[silindi] Düzgün cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi davul saatine yakın seste uyutayım en iyisi. O zaman etkilenmez belki. Münakaşa etmek yerine fikir vermeniz ne hoş. Burada davulcuyu savunmak kimsenin işine yaramayacak çünkü. Ben de biliyorum işini yaptığını ama benim bildiğim ramazan davulcuları seçmeler ile alınıyor ve davul çalmayı bilmeyene belli bir yaş altında olana iş verilmiyor. Bizim buradakinin muhtemelen babası seçildi ama adam 15 yaşındaki davul çalmayı bilmeyen çocuğuna vermiş davulu. Çocuk davul çalmıyor resmen gürültü yapıyor davulu patlatacak kadar. Ve inan 3 kere geçiyor. Herkes yazmış camını kapat. Derin dalmamıştır. Camım da kapalı oluyor kızım da derin dalıyor gayet. Benim evimin konumunu bebeğimin huyunu benden iyi biliyorlar sanki. Kızım gündüz davul çalsa uyanmaz gündüz sese alıştırdım gece gündüz kavramı sırasında. Ama gece ne ses ne ışık istemiyor öyle alıştı diye. Uzun uyuması için ne ses ne ışık kullanmıyoruz gece. Bu yüzden birden bire evin dibinde başlayan davul onu korkutuyor. Lanet kelimesi hoş olmayabilir ama ramazan başlandığından beri aynı şeyleri yaşayan lohusalıktan yeni çıkmış uykusuz ve düzene henüz alışamamış bir anneyim ben. O kadar yorgunum ki.. Uyusa da uyusam diye bekliyorum ve babasının eline davulu tutuşturduğu bir çocuk yüzünden kaç kere sil baştan başlıyorum. Lanet kelimesine takılana kadar sizin gibi fikir vermeleri yeterdi. Dediğinizi deneyeceğim sağ olun🙏