Leylaa_ bebeğim 29. Haftada kanala indi, suyunda sızıntı vardı erken doğum riskim vardı o yüzden sürekli aha suyum geldi yine diye hastaneye koşuyordum. 32de gelmeye kalktı hastanede yattım durdurdular derken 37e geldik. Eşime dönüp 1 hafta içinde dogurucam hazırlıklı ol dedim, inanmıyorum ben artık doğuracağına hastaneden boş döneriz yine dedi. 37+5te annemlerdeyken daha önce olmayan bir sancı girdi, kalktım yürüdüm dakika tuttum bir saat sonra tekrar geldi. Hadi dedim eve gidelim yalancı sancı mi gerçek sancı mi bilemiyorum şuan evimizde bekleyelim. Annem arkamdan 2 güne kalmaz doğurur Ece demiş. Bir daha sancı gelmeyince yalancı olduğunu anladım. Ertesi akşam aynı saatlerde tekrar sancı geldi 2 kere tekrarladı ve geçti eşim annesiyle görüntülü konuşuyordu bebiş geliyor artik dedim inanmadı doğum sancısı olsa dün akşamdan bu yana doğururdun dedi. Ertesi gün çatı muayenesi için randevum vardı sabah o yüzden kalkıp duş almam temizlenmem gerekiyordu akşamdan ama çok ağır bir halsizlik çöktü ne uyuyabildim nede duş aldım, neyse kendimi telkinledim silkelen kendine gel dusunu al uyu diyr. Duşa girdim temizlendim ayağımı kestim jiletle kanı durmadı abdest alamadım o yüzden içimde kaldı. Saat 2de yattım uyudum 4te sancıyla uyandım tuvaletim çok geldiği için sancı yaptı herhalde dedim tekrar yattım. 4.30da sancıyla uyandım tekrar yattım 5te tekrar sancı gelince tuvalete kalktım tekrar nişan geldi eşim kalktı bişey mi oldu diye, bu sefer dedim kesin geliyor. Yine inanmadı baktım işe gitmek için hazırlanıyor. Saçmalama dedim bebek geliyor hastaneye gidicez yok be dedi yine yalancıdır. Çantam hazırdı zaten tekrar duşa gireyim anneme gider kahvaltı yaparız sancılar 5 dakikaya düşünce yengemi alır hastaneye gideriz. Eşim işe gidermiş gibi hazırlandı ben duşa girdim çıktım ki 3 dakikaya düştü birden annemlere yengemi almaya gittiğimizde suyum geldi. 7de hastaneye gittik doktoru beklerken ebe muayene etti 2 cm açıklık var doğum başlamış, suni takalım hizlansin dedi. Karnim aç midem bulanıyor biseyler yiyebilir miyim dedim kahvaltı yapabilirsin dedi bı kaç yudum atıştırdim, Yarım saat sonra 4 cm oldu açıklık ama ben ayağa kalkamıyorum mide bulantısı halsizlikten, kalktığımda bayılacak gibi oluyorum geri yatırıyor ebeler. Kusmaktan 3 kere önlük nevresim değiştirdiler. En son ben yatarak zor oluyo epidural istiyorum dedim. Taktilar kateteri ilk dozu verdiler sancılar azalmadı. Ebe geldi senin sancıdan ziyade çok ağrın var kasların çok gergin spor mu yaptin dedi, kas gevşetici verdi. Fayda etmedi 4 doz epidural 3 doz kas gevşetici verdiler. Sancılarda da azalma olmadı, kaslarim da gevşemedi. 2 saat içinde açıklık tamamlandı ama yumuşama olmadığı için bebek çıkamadı. Yagladilar masaj yaptılar olmadı. Eşim en son inandı artık doğum yaptığıma bı yandan dalga geçiyor hadi birazcık bağır doğum yaptığın anlaşılsın sessiz sessiz doğum mu olur televizyonda böyle mi izliyoruz biz diye 😂 her neyse saat 12 oldu doğumhaneye götürdüler beni günlerdir uykusuzluğun verdiği yorgunluk, açlık mide bulantısı yüzünden o kadar halsiz düştüm ki kara kara nasıl ikinacagimi düşünüyorum. Doktor geldi siz ıkınma çalışmaları yapın ben sezeryana girip geliyorum senin ki daha gelmeyecek anlaşılan dedi. Gitti geldi hala bebek gelemiyor. Saat 1.30 oldu sezeryana alalım bebek kanalda sıkıştı havasız kalacak dediler. Olmaz dedim buraya kadar geldikten sonra olmaz. En son bebeğimin kalbi durdu, zaman yok dediler 2 kişi karnımdna bastırdı, ebe mecburum dedi büyükçe bir kesi attı ve 14.00da bebeğim cuma saatindr dünyaya geldi ama ağlamadı. Bana göstermeden alıp gittiler kalbi durduğu için. Ben hüngür hüngür ağlıyorum bebeğime ne oldu neden ağlamadi neden göstermiyorsunuz? Diye sonra ağlama sesi duydum. Tutunmuş geri hayata. Yanağıma getirdiler sustu. dünyanın en güzel ama en korkunç sahnesiydi sanırım o an. Yanıma gelene kadar ömründen ömür gitti. Bu arada 40i geçik dikiş atıldı. Sezeryandan farksız oldu doğumum. Ama şükürler olsun sağ salim aldım kucağıma meleğimi. 39+1de 47 cm 2850 doğdu Lina’m 🙊 uzun olmuş hakkınızı helal edin 🙏🏻