Minnos06 Büyük oğlumda gıda alerjisi vardı bizim de bir sebep oydu. 7 ay ağır diyet yaptım, 1,5 sene de diyeti açarak dikkat ederek ilerledik.
İlk 2 ay sağım yapmadım başta sorun yoktu. Sonra red başladı.
2 aylıkken emse de emmese de sağıma başladım önce kendi başıma giriştim 1 hafta olmadı.Sonra emzirme danışmanıyla görüştüm.
2,5 aylıkken bunun yaklaşık en az 1 en fazla 6 ay sürebilecek bir yol olduğunu söyledi ve kabullendim.Yani öyle bir sihirli değnek yok,şunu içtim bunu yaptım 2 günde sütler şelale bebek memeci olmuyor.Bunu bilin kabullenin ona göre sabredin,imkansız değil.
Sütüm o zamanlar damla geliyor gelmiyor haldeydi.Doktora ebelere de gittim danışman da baktı,hepsi süt çekilmeye başlamış dedi.Süt de öyle şakkadanak kesilmiyormuş.Az olan sütüm de memeye inmez olmuştu (bunu hemen herkes kesildi algılıyor)
2,5 aylık kadardı Her saat başı masaj ve 10 dk her iki memeye de sağım.Kaç cc süt çıktığı çıkmadığı mühim değil.Maksat memelere uyarım sağlamak,çeken emen bebek varmış gibi.
Her fırsatta teklif ettim.Yeni lohusa gibi az uyu-sağ-emzir(emerse istediği kadar emdi)-beslen şeklinde.
Ev işi (minimum en elzem pratik yemek + eşim gelince çamaşır),misafir asla yok,gündemde ne var vs ilgilenmedim.Geri kalan zamanda bebekle ten tene ve emzirme kampı gibi hayat.
Sağdığım sütleri 5,5-6 aya kadar kaşık,şırınga,fincanla verdim.Yarısı döküldüğü de çok oldu,püfkürttüğü de oldu ama pes etmedim.Biberonsuz beslemek çok zor ama zaten tüm mesele bebeği memeye döndürmek.Emzik de yok.
6 aydan sonra yaşadığım redler de sütümü alıştırma bardağı veya pipetli sulukla verdim duruma göre.
Aydan aya sağımların arası 30-45 dk eklenerek açıldı. Yani 2,5 aylıkken her saat başı sağıyordum günde 24 kere süt relaktasyonu için. Ancak 4 aylıkken yaklaşık 2-2,5 saat arayla sağıyordum ve masajı günde 4-5 kere yapıyordum yetiyordu.
6 aydan sonra 1 yaşa kadar yaşadığım red dönemlerde sağım nadiren yaptım 3-5 gün kadar.O zamanda 4 saat arayla sağmıştım.
Sağdığım sütleri daha sonra verdiğim de gündüzü gündüz,gece sağdığımı gece vermeye çalıştım.
Sevdiğim müzikler,bebekle duş,loş ışıkta emzirmek,
sevdiğim hanımeli kokulu mumu yakmak,rahat gecelik pijama giymek sütyen takmamak yaptığım diğer şeylerdi.Canım ne istiyorsa alerji durumuna göre onu yedim.
Sağdığım sütün gerçek miktar olmadığına inandım.Netice de hepimiz memeli ailesindeniz.Bir inek,kedi,fil sütünü düşünmüyorsa bende düşünmemeliyim dedim 😁 delice gelebilir ama napayım o zaman öyle yapmıştım.
Bir de böyle boş konuşan insanlar olur akraba vs,mesafe koydum.Mesafe koyamadığıma da meme dediğin mahremdir soramazsın dedim tersledim.Yoksa bi dolu stres sokuyorlar zaten sebep olmuşlardı.
Eğer hiç çözemiyorsanız (ki sorununuz olmasa bile katılın) emzirme akademisi facebook grubu ve temas derneği ücretsiz bildiğim destek aldığım uzmanları olan diğer platformlar.