Anzarya bebeğiniz ne kadarlık bilemem ancak bebekler ilk 3 ay hatta 4. Ay atağı da dahil 7/24 annenin memesinde yaşarlar. Meme boşaldı yumuşadı süt bitti diye bir şey yok,emzirme eğitimi almamışsınız belli ki bu yanlışa düşmüşsünüz. Mama neden verildi bilemem ancak mama içince doyan bebek tok karına neden emsin? Emilmeyen meme süt üretmez. Yeme içmeyle olan bir şey değildir süt,anneye enerji sağlar.Süt emzirmeyle artar veya düzenli sağımla, emzir biberon emme refleksini bebekte bozar ve biberon seçerler genelde.
35 aydır emziren, 7 aydır tandem emziren, sütü kesilmiş geri gelmiş,tazyikle 16 ay uğraşmış,bir çocuğunu meme reddi sebebiyle 4 aya yakın sağıp kaşıkla şırıngayla beslemiş bir anne olarak size ivedilikle tavsiye edeceğim tek şey bebeğinize ve kendinize en az 2 senelik yatırım olarak düşünüp iyi bir emzirme danışmanıyla görüşmenizdir.Ben sorunlarımı o şekilde ilk çocukta çözdüm, 2. Çocukta rahat ettim.
Eğer imkanınız hiç yok ise, facebookta emzirme akademisi grubuna katılın durumunuzu anlatın ücretsi yardımcı olurlar. Ayrıca Temas derneği ile de ınstagramdan iletişime geçip yardım alabilirsiniz, tazyik ve relaktasyon dönemlerimde çok yardım etmişlerdi.