ftsdmrhn ilikli kemik suyu yapıcam deyin ben çoğu zaman ücretsiz alıyorum kemikleri sağolsunlar atıyorlar zaten onlarda genelde,kaval kemiği felan çok iyi oluyor eğer kırıp vermezse kemikleri kirarmisiniz dersiniz kemiklerin içindeki ilikler görünmeli onu alın bir kaba su doldurun üzerine 1 kaşık kadar ev sirkesi dökün bekletin yarım saat kirlerinden arınması için güzelce yıkayıp süzün sonra o kemikleri büyükçe bir tencereye alın işte kemiklerin rahatça sigacagi sikismayacagi bir tencere olması yeterli kemiklerin üzeri geçene kadar su ekleyin 3 yemek kaşığı gene ev sirkesi ekleyin 1 soğan ve birkaç diş organik sarımsakta ekliyorum ben o suya en küçük gözde en kısık şekilde 12 saat kaynatıyorum kuzu kemiklerini burada önemli nokta şu kaynarken takip edin arada üstüne biriken kirli yada temiz görünümlü köpükleri kaşık yardımıyla alıp dökün süre dolduktan sonra çok ince olan süzgeçten geçirerek başka bir kaba boşaltın ki içinde kemik kalıntıları vs kalmasın iyice süzülmüş olsun diye en ince delikli süzgeç dedim,neyse aldığınız kapta az bekleyip ılısın ilidiktan sonra buz kalıplarına pet bardaklara yada siz neyde dondurmak istiyorsanız buzlugunuza sığacak şekilde bölüsturun işte bu kadar 👍☺️🥰