Yuksel33 tabi ki “mama tü kaka” demiyorum. Geç süt gelmesinde filan verilebilir,lakin direk biberonu dayayan hemşireler yüzünden bebeklerde meme reddi olabiliyor ve az çekiyor anne emziremiyor filan.
neyse 2 haftada 500 gram çok iyi emin ol.İçin rahat olsun.Tam gaz emzirmeye devam et.
emzirince annenin meme ucundaki aerola(kahverengi baş kısmı) bölümündeki pütürcükler ve doku yapısından bebeğin tükürüğü geçer.Büyük bir laboratuara ağızdan tahlil vermiş gibi annenin memesi bunu algılar. Bebek 5 günlükse ona göre, 1 aylıksa ona göre, 9 aylıksa ihtiyacına göre sütü üretir. Öyle ki ona göre protein,yağ,vitaminler,enzimler vs olur.
Olabildiğince bebeğinle ten teması yap. Ten teması derken elini kolunu tutmak değil.
ben hala evde olduğumda her zaman emzireceğim zaman üstümü komple açıyorum,bebeğin kol-boyun-göğüsler-gerdan-karnım her yeri görerek koklayarak müdahalesiz doğal emme yapıyor.
Biz kadınız,bizim doğamızda var.Dünya’da binlerce çeşit MEMELİ canlı var.İnsan da memeli bir canlı.Emzirdikçe sütün yetecek merak etme.Sütü de en çok arttıran şeyler, mutluluk huzur uyku ve su dur.