Cocuklarim35 Çok şükür tuvalet egitimimizi başarılı şekilde tamamlamış bulunuyoruz. Sorum şu ki 36 ay sonrasi devlet destekli eğitim kurumları tuvalet eğitimi tamamlamis istiyor fakat oğlum poposunu falan yikayamiyor. Bu kriter varmı? Yardımcı olUyorlar mi yoksa
Pamukyanakasaf Cocuklarim35 Evet bazı yerlerde çalışan ablalar yardım ediyor, tuvalete götürüp getiriyor. Ama bence siz öğretin ya da kişisel temizliğini öğrenince gönderin. Ben bir başkasının çocuğuma böyle bir yardımda bulunmasını istemem şahsen çünkü onun mahremi. (benim düşüncem tabi)
GokturkAlp Cocuklarim35 poposunu yıkamak değilde, ıslak medille silmeyi öğrenebilir. Okullarda bence popo yıkamak hijyenik değil. Hem bende oğlumun yada kızımın yaşı kaç olursa olsun öğretmende olsa yabancı biri tarafından temizlenmesini istemem.
Eob Cocuklarim35 genelde ıslak mendille temizleniyor. Taharet aldırmıyor. Islak mendille temizlemeyi öğretip akşamları eve gelince yıkanabilir. Yapabilecek düzeye gelince de kendi başına halledecektir. Genelde çok olumsuz bakılıyor ıslak mendile ama bezli dönemde de kullandığımız bir şey. Tabi ki yıkaması daha iyi ama bu da kötü değil.
Cocuklarim35 Pamukyanakasaf afedersiniz pipisini falan yıkıyor da sorun yok onda ama popoda sorun var birde giyinme konusu sıkıntılı yani ister istemez tam manası ile giyinip çıkaramıyor ben biraz araştırayım güven konusunda tabi biraz endişem var. Ters tepsin istemiyorum. Fakat ertelemek te istemiyorum. 2 çocuğum var en azından yarım gün giderse hem oğlum açısından faydası olur hemde benim açımdan biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Pamukyanakasaf Cocuklarim35 o kadarını yapıyorsa gerisini De öğrenecektir. Okulların açılmasına nerdeyse 2 ay var. O zamana kadar öğrenecektir ☺️
Cocuklarim35 GokturkAlp karşı değilim başkasının temizlemesine çünkü kreşe de gönderdim orada bezleniyordu mecburiyetten degisiyorlardi yani çalışan anneler ne yapacak birazda bu açıdan düşünün ıslak mendille olabilir tabiki yıkamayı da öğreteyim ıslak mendille temizlemeyi de çünkü mecbur göndereceğim.
Cocuklarim35 Pamukyanakasaf ay insalalh ne güzel dediniz hemen başlıyorum öğretmeye 😄inşallah çabuk kavrar banyoda da aslında kendisine yikatiyorum pipisini poposunu lifle belki hemen öğrenir inşallah 🤲💐
teachersrn Cocuklarim35 oğlum 39 aylık ama sistemde yaşı kayıt olmaya uygun değildir diyor. Önce 5 yer kalırsa 4 yaşı alıyorlar 3 yaşı almıyoruz demişlerdi, arkadaşımın kızı için görüşmüştük devlet anaokulu ile. Böyle bilgi alınca özel kreşe kaydettirdim ben
Cocuklarim35 teachersrn bazı yerlerde değişik mi? Acaba sistem bize 36 ay dediler tuvalet eğitimini tamamlaması gerekiyor dediler yarım gün alıyorlar mis almadiklari için kreşe göndermiştim bende