Gulenes bu düşüncedeki insanlar beni gerçekten çok üzüyor.
Lütfen “azgınlaşacağına” inandığınız adamları kendinize eş, çocuklarınıza baba diye seçmeyin. Küçücük çocuklara nefsi kabaran şeytan tohumlarına toplumda “pedofili” deniyor. Eşinize karşı bir şüpheniz varsa çocuğunuzu elbette uzak tutun zaten. Hatta siz bile durmayın yanında. İsmini, cismini de açık edin, biz de uzak tutalım çocuklarımızı.
Kadına ve çocuğa uygulanan şiddeti de tutup “bez değiştirmeye” bağlamanız, en az onlar kadar yobaz bir düşüncede olduğunuzu düşündürdü bana nedense.
Bir “baba” görevi olduğu için değil, baba olduğu için çocuğuyla her anlamda ilgilenmelidir. Bezini de değiştirir, yemeğini de yedirir, banyosunu da yaptırır, gezdirir, oyun oynar… Bunlar bir baba ve çocuk arasında olması gereken iletişimin bir parçasıdır. Doğruyu yapan anneleri eleştirirken, mantık çerçevesinde eleştirmenizi öneririm. Aksi komik oluyor çünkü.
Siz eşinize açık açık “seni azgınlaştırdığını düşündüğüm için çocuğumun altını değiştirmeni istemiyorum” diyebilir ve engelleyebilirsiniz. Kocasına güvenen; kendine eş, çocuğuna baba seçen her kadın gibi ben de kocama güvendiğim için kızımın tüm özbakımına kızım “izin” verdiği sürece devam edecek. :)