simaysmother Mahremiyet eğitiminde aslında baba sürecin dışında bırakılmaz. Önce çocuğa özel alanlarını öğretmeli ve anne-baba bir de doktorlar(anne ya da baba yanındayken) dışında bu bölgeye kimsenin dokunmaması gerektiği çocuğa öğretilmeli. Çocuğa öğretilen özel alan aynı zamanda anne-baba ve diğer tüm insanların da özel alanlarıdır. O yüzden mesela biz de yanında çıplak yıkanmamalıyız.Eğitimin bu kısmı 2 yaşta başlar. Ama onun dışında yaptığınız çok doğru. Daha ilk aylarından itibaren altını değiştirirken, emzirirken veya üstünü değiştirirken başka bir odaya gitmek çocuğun mahremiyet algısı için önemli. Bebektir anlamaz dememek lazım bilinçaltına kaydediyor . 3-4 yaş itibariyle de iç çamaşırıyla yıkamak gerekli, çamaşır değişimi yaparken ve temizliğine yardımcı olurken doğrudan özel bölgesine bakmamak lazım. Böylece çocuğun özel alanları öğrenmesine ve ona saygı duyduğumuzu anlamasına yardımcı oluruz. Detaylıca yazmak istedim ben de çok hassasım bu konuda günümüz koşullarında o kadar önemli ki bu eğitim. Ama bu arada benim eşimde bez değiştiremediği için o da değiştirmiyor ama sadede onun yanında değiştiriyorum ben de. Zaten öncelik mümkün olduğunca bakım veren esas kişide olmalı alt değişiminde