YelizNis Bizde doktor tavsiyesiyle ek gıdaya başladık 5 aylik. Ilk başlarda gayet iştahlı yiyordu sonradan artik ağzını açmıyor kaşığı görünce. Yine bazen biraz yiyor sonra yine aynı. Çok zor valla insan üzülüyor.
2719 Tugcecivan 4 aylık doktorum başla dedi karpuz elma armut havuç suyu yoğurt iki çay kaşığı kadar ver dedi
Yavuzselimannesi Peki kızlar alerjik bebeği olanlar süt yumurta nasıl başladınız ek gıdaya 5ay 7 günlüğüz ve iki gündür tadıma başladık ama rast gele yoğut yasak yumurta yasak havuk yapayım bugün diyorum çünki meyve vermiştim sevdi dediğiniz gibi sebzeyi sevmez o zaman
2Amom Yavuzselimannesi benm kızım alerjik patates, havuç, kapya, kabak, balkabagı, elma, muz, şeftali,tatlı patates tattırdım.6ay 9gunluk.5,5 gibi basladık. Engınar da verebılırsın demıştı burada bazı arkadaslar.
Tugcecivan Yavuzselimannesi oğluma karpuz elma çilek bile tatdrdim bugün patets yumurta verdim çok az gaytte güzel yedi direkt reddedicek diye düşünme bence , ama tabi ielrleyen zamanda ben ne gorucem Bakalm
Arzum_35 Tugcecivan ben yurt dışındayım doktor 4. Ayın sonunda tadimlara baslayabılrsınız dedi 3 gün kuralını desteklemiyorum bebeği tiksindirmek bence sürekli
Nalasel Tugcecivan tadım olarak başlarsan sonrasında çok rahat edebilirsin bende 5 ay 20 günlüktü tadımlarla başladım şimdi 6 ay 18 günlüğüz kahvaltımızı yapıyoruz öğlen yoğurt yada sebzemizi yiyoruz
Ishakpasa Minelin_Annesi hergun yoğurt mayalamak zorunda mıyız? Ertesi gün aynı yoğurdu yemesi nasıl bir sıkıntı yaratır?
Minelin_Annesi Ishakpasa Doktor her gün mayalayın dedi ama yeri geldi mayalayamadığım oldu. 2.gün aynı yoğurdu yedi ama 3.gün ağladı ekşi geldi sanırım. Sanırım doktor da bu sebepten her gün mayalayın diyor.
Ishakpasa sukran25 Çiğ mi pis mismi olacak zeytinyağı? Yani zeytinyağı döküp biraz daha pişiriyor musunuz?
sukran25 Ishakpasa en son ezerken ekliyorum zeytinyağını.Mesela havucu haşlıyorum buharda daha sonra ezerken zeytinyağını ilave ediyorum pişirmedim hiç
Aslan-123 Sunabay önune koyun demissinz ben bogazina kacmasindan cok korkuyorm minik minik yapip mi önüne koyucaz
Sunabay Aslan-123 6aylik olunca eline parmak gıda şeklinde salatalık .havuç verebilirsiniz başlangıç olarak .ama yanında olun gozlemleyin .ben ilk verdigimde salatalığı ısırıp büyük parçaları ağzından çıkardığını görünce rahatlıkla verdim.oyle öyle alisicak korkmayın ama gozlemleyin
Atlasdemirkol Linamommg benim oğlum da elma muz avakado koysam yoğurt yemez sade yoğurt yer meyve sevmiyor değişik bu çocuklar
Minelin_Annesi 2Amom 4-5 tane bezelyeyi azıcık suda haşladım, piştikten sonra cam rendeden geçirdim ama kabuklarını çıkarttım canım.
Kinginthenorth Tugcecivan bize de doktorumız artık başlayalım dedi. İlk önce 3 gün kuralı ile kabak, havuç, patates sonra yoğurt sonra meyveler. Heyecanlı bir süreç 🙂
ToprakandMom Tugcecivan İlk başladığımda tadım bitene kadar öğün şeklinde değilde 3 gün kuralı ile 1.gün 1 çay kaşığı Gün 1 tatlı kaşığı Gün 1 çorba kaşığı isterseniz örneğin ilk yoğurt ile başayıp 3 gün denediniz bir sıkıntı çıkmadı. 2. Tadımınızda havuç deneyeceksiniz o gün tadımını bitirdiğiniz yiyeceği bir fincan kadar verebilirsiniz.1 çay bardağınu geçmeyecek şeklide bebeğinzşin iştahına göre ayarlayabilip tattırdığınız sebzeleri karışımda yapabilirsiniz 😊
Tugcecivan _elmaliturtam zeytinyağı dediginz nwyin içine koyucaz şuan sadece taşıyorlar ya yemek şeklindeki vericez anlamadm cnm
_elmaliturtam Tugcecivan puharda haşlayıp çatalla ezip üzerine döküyorum zeytinyağını tadımlıkta olsa
Arasaras Ben de 6. Aya 4 5 gün vardi dolmasına başladım malesef bizim kilomuz düşük olduğu için ben gün de 2 3 öğün yediriyirum ayriyeten emziriyirumda tabi. 2 yada 3 defa meyveli muhallebi tarzında şeyler yapıyorum sabahları yumurta peynir vs tattiriyorum her sofraya oturduğumuzda onu da oturtturuyum yiyebilecegi her şeyi tattiriyorum.
Tugcecivan _elmaliturtam vala benim oğlanın sürekli oalrka bir kabızlık sorunu var kaç gündür basliycm basliycm bugün tualetini yapınca braz başlamak istedim , patates ve braz yumurta sarışıni karıştırıp başladım ackcasi dgrumu yaptm yanlsmi bilmiyorum , ama bir yerde okumuştum kabzlik için iki kuru kayısıyi bir bardak suyla kaynatp bebeğe verince kabzliga iyi geliyormuş aklında bulunsn cnm.
Tugcecivan Ozlem_crpn belkide erken olabilir tabiki dgrudur ama çocuk hevesli bz yemek yerden sürekli ağzıyla sapr şupur ediyor iyisini doktorlar bilir tabi de bsey merk ettm bagrsaklarinin hazr olmadığını nasıl anladı doktorunuz