Marla91 Anaokuluna sadece ders, okula hazırlık olarak bakmayın. Aynı zamanda sorumluluk almayı öğrenmesi, sosyalleşmesi, paylaşmayı bilmesi, akran öğrenimi için çok çok önemli. Kesinlikle şart.
patilianne Ogullarinaasikanne bir eğitimci olarak söylüyorum sadece anaokulu değil kreşte şart geç bile kalmıssız
Ogullarinaasikanne patilianne neye gec kalmisim krese mi ? Nedir bu krese gonderebilen durumu musait ailelerin gec kalinmis tavri. Suna bir aciklik getireyim krese gonderen anne babalar evlatlarini daha cok sevip sorumluluklarinin daha farkında değil. Benim evlatlarimda bana kiymetli. Tek maas ile geciniyoruz. Ne kresi Allah askina ulke acliktan kiriliyor siz kres diyosunuz. Biz ay sonunu zor goruyoruz. Gec bile kalmissiniz derken keske durumum var mi bir sorsaydiniz. Ayrica anaokulu ilkokul kiyaslamasi istedim kres demedim yine de sagolun egitimci annemiz🌼
Umutkusu Ogullarinaasikanne özel bir okula gidin kararsız olduğunuzu belirtin onlar ön etkinlikler yapıp size öneride bulunurlar. Aklınızda kalmaz uzman görüşü alırsınız. Ben olsam anaokulu deneyimi yaşatıp öyle okula bailatırım
Ogullarinaasikanne elmalikurabiye diyorda günümüz sartlarinda nasil krese vericem ki cocugumu tek maas iki cocuk kendimize zor yetiyoruz. Ben calissam ufaklik daha 1 yasinda bakacak kimsem yok. Ulkemizin şartlarında kac cocuk kres egitimi aliyor ki ? Alabiliyor yani ? Ayrıca üni sinavina girdigim sene ben memleketimin en guzel dershanesine giderek onlisansi tutturmusken coban kendi sartlari ile calisarak birinci olmustu. Umarim bende yetebildigim kadar yeterin evlatlarimin egitimi icin onlarda o coban kadar istekli olurlar inşallah yoksa kres durumunu gerceklestirecek gücümüz yok maalesef
elmalikurabiye Ogullarinaasikanne cogu insan gonderiyor artik krese. Genelde kari koca calisan ciftlerde daha cok goruyorum bunu. Ama sartlar el vermiyoraa yapabilecek bisey yok tabi ki. En azindan evde daha bilincli bi sekilde ilgilenip parkta arkadas ortaminda vs sosyallesmesi saglanabilir. Kres sart demedim ama gunumuzde cogu cocuk kresle basliyor bu yola. Tabi ki herkesin sartlari imkani bir degil ama ben akademik basaridan ziyade iletisim becerilerinin gelismesi acisindan kresi destekliyorum. Arkadasimin en cok degindigi nokta kresten gelenlerin kendi yemeklerini yiyebildigi ayakkabilarini baglayabildigi vs kendi sorumluluklarini alan bireyler haline geldigi yonundeydi. Evde anne/ananne/babanne elinde yetisen ogrencilerinden kasik tutmayi bilemeyen isteklerini ifade edemeyen ya da buyuk bir simariklikla ifade eden cocuklar oldugunu anlatmisti. Ama bu tabi ki her cocuk icin gecerli değildir. Bireyselligi sinirlari ozguveni evde de ogretebilirsek neden olmasin 🌸
GoGirl Ogullarinaasikanne 3 yasinda devlet anaokullari aliyor yalniz yegenim 3 yil gtti aylik 100 tlydi gecen yil diger yegenim gtti 150 olmustu
monalissa Ogullarinaasikanne kızımda 6 ocak 2015 doğumlu, bu yılda dahil iki yıl kreşe gitti, bu senede ana okuluna gidiyor, ama önünüzdeki dönem 1. Sınıfa başlayacak, siz ay olarak bizden baya küçüksünüz bence çocuğunuzun önünüzdeki yıl anaokuluna gitmesinde bir sakınca yok gibi geldi bana, eğer ilk okul zorunluluğu yoksa tabi🥰
3oglanannesi AyPerisiVeGokPrensininAnnesi benimki derincede 4 mevsim anaokulu canım.onceden nadide anaokulu idi.simdi o basiskelede. Derincede de 4 mevsim..
Ogullarinaasikanne 3oglanannesi kres ile anaokulu birbirinden bagimsiz ayri seyler. Bir bu annemiz degil ki herkes hep bir agizdan kres sart gec bile kalmissiniz diyor. Zaten bana rahat batiyor gurbet elde ben merakliyim iki cocukla hem eve hem herseye yetebilmeye diyesim geliyor. İmkanim olsa gondermiycem sanki
GoGirl Ogullarinaasikanne 2015 mart dogumlu 2 kres 1 yil anaokuna gtti bnce sart bir de kasim dogumluymus erteleyebilirsiniz
Ogullarinaasikanne GoGirl bende bir anaokulu ile konustum aylik 250₺ falan. Devlet okulu ile ayni bahcede farkli binalarda olan bir anaokulu ama okulu cok güzel diyorlar bende oraya gondericem. Canim benim oglumun tuvalet egitimi cok sorunlu gecti 1.5 sene kaka yapmadi cok zor zamanlar yasadim okul dusunecek durumda degildim inan. Evde kendim yetebilmeye çalıştım elimden geldigince. Sonrasinda zaten pandemi girdi derken uzadi gitti.
3oglanannesi Ogullarinaasikanne canım sen neden atarlaniyorsun anlamış değilim.soran sensin. Insanlar senin durumunu bilemezki. Sen anaokulu gereklimi napiyim demissin insanalrda yazmış.bence alınganlık yapiyorsun gibi geliyor bana.yoksa tek maasla tabiki kreş mümkün olmuyor malesef
GoGirl Ogullarinaasikanne yegenim de oyle oldu ilk yil hastalandi cok gidemedi snr pandemiden gidemedi aralik dogumlu bu yil anaokuluna gtcek
defnesmomm Ogullarinaasikanne okul öncesi eğitimi sonuna kadar destekliyorum. Çocuk ailede büyür ve okula başlar. Okulda edindiği bilgiler, akran ilişkileri, özbakım becerileri kazanması, anadilinde veya ikinci bir dilde edindiği öğrenim süreçleri çok ama çok kıymetli 🌸 💗
Pinar_kb Ogullarinaasikanne ben okul öncesi öğretmeniyim. Anasınıfına gelenle gelmeyen arasında fark oluyor. Ve artık birinci sınıflar tek yaş olmuyor. Büyük küçük karışık oluyor. Okulla konuşup 1.sınıfa başlatmayabilirsiniz. Daha iyi yol göstereceklerdir.