3oglanannesi Zeynepugur ben 2 yaşında uygun bulmuyorum kreşi.cok küçükler yavrularım görüyorum benim çocukları bırakırken agliyorlar uykudan uyanıp sabah çok zor oluyor .yavrularım 2 3 4 5 yasinda surekli kreşe gidecek sonrada okul kayinvalideniz bakacaksa bırakın o baksın 2 yıl.siz 4 5 yasinda verin 2 sene.ama tableti tv yi kaldırın evden.benim kayinvalidem baktı 2 yıl ama evde tv yoktu tercihen almamistik hep soyleniyordu bi tv alamadiniz cocuk biseyler öğrenir diye.bilgisayarimiz vardı bilerek almiyorduk oda onu açamıyordu benimde işime geldi açıkçası.guzel güzel oynuyordu cocukalrla. Bende gelince etkinlikler yaptiriyordum..bakıcı olsun kayınvalide olsun.tv olmamali yoksa tüm gün acar tv yi izletir.saniyorlarki çocuklar öğreniyor.eger tv izletecekse kreşe verin.ama izletmem diyorsa ozman baksin.yada esinizle anlaşıp fedakarlik yapın kaldirin tv yi
3oglanannesi SeverusSnape yok canım kocaelideyim ben malesef.burda sınırlı ama istanbulda daha çok tercih vardır şanslısın
3oglanannesi zeynepalp cocuk gelişimi mezunu olarak söylüyorum kesinlikle cocuk anaokuluna gitmeli.ama malesef bu 2 yildir çocuklar maf oldu pandemiden dolayı.eger cocuk gidememisse yapacak bisey yok inş.anne evde telafi etmiştir.bence cocugun gozlemlemesi lazım.bunlarin testleri var en azından bu testleri yapan bi yer bulup yaptırın derim.mesela bizim çocukları kreş yaptı bu hafta gidip gorusecegiz durumları ne diye.ilkokula hazırlı değil mi diye olan testler bunlar.
baloglus Ogullarinaasikanne Ben okul öncesi öğretmeniyim. Yani sadece bilişsel beceriler olarak bakmamalıyız olaya. Söylediğinize göre bilişsel olarak ilkokula çoktan hazır. Ama okula uyum sağlaması, sosyalleşmesi, sorumluluk bilinci, arkadaşlık ilişkileri, psikomotor kazanımlar gibi durumlar için kesinlikle şart. Anasınıfına giden çocukla gitmeyen çocuk arasında belirgin fark olduğu söyleniyor sınıf öğretmenleri arkadaşlar tarafından. Ama su pandemi döneminde insan gönderirken on kere düşünüyor tabi orası ayrı.
2719 Ogullarinaasikanne şart hazırbulunuşluk seviyesi artıyo aktivite ile el becerisi gelişiyor sosyalleşme sağlanıyor ben oğlumu 3 yaşına gelince neye göndersem spor felan düşünüyorum ağaç yaş iken eğilir unutmayın
3oglanannesi Ogullarinaasikanne canım metropolitan ilkokula hazırmi değil mi diye bir test var onu yaptırmani tavsiye ediyorum. Nette arastir istersen
3oglanannesi AyPerisiVeGokPrensininAnnesi benimki derincede 4 mevsim anaokulu canım.onceden nadide anaokulu idi.simdi o basiskelede. Derincede de 4 mevsim..
gocebebirbayan Ogullarinaasikanne özel bir kreşe verebilirsiniz durumunuz varsa. Çünkü anaokulu gerçekten ön eğitim oluyor ilkokul için çok faydalı. Çocuk okula arkadaşa öğretmene alışıyor. Sosyalleşiyor, ilkokul öncesi 1. sınıfa yardımcı olmak amacıyla birşeyler öğreniyor. Kalem tutmasını , boyama yapmayı vs. Çok faydalı kesinlikle durumunuz varsa kreşe gönderin derim
Merve Ogullarinaasikanne eğer oğlunuz 72. Ayı doldurmuş olduğunda bir kayıt yapılacaksa ilkokul zorunlu. Ertelenemez. Tercih hakkınız olmaz malesef. Anasınıfı ilkokula hazırlar geçişi kolaylaştırır 🌸
Marla91 Anaokuluna sadece ders, okula hazırlık olarak bakmayın. Aynı zamanda sorumluluk almayı öğrenmesi, sosyalleşmesi, paylaşmayı bilmesi, akran öğrenimi için çok çok önemli. Kesinlikle şart.
patilianne Ogullarinaasikanne bir eğitimci olarak söylüyorum sadece anaokulu değil kreşte şart geç bile kalmıssız
Ogullarinaasikanne patilianne neye gec kalmisim krese mi ? Nedir bu krese gonderebilen durumu musait ailelerin gec kalinmis tavri. Suna bir aciklik getireyim krese gonderen anne babalar evlatlarini daha cok sevip sorumluluklarinin daha farkında değil. Benim evlatlarimda bana kiymetli. Tek maas ile geciniyoruz. Ne kresi Allah askina ulke acliktan kiriliyor siz kres diyosunuz. Biz ay sonunu zor goruyoruz. Gec bile kalmissiniz derken keske durumum var mi bir sorsaydiniz. Ayrica anaokulu ilkokul kiyaslamasi istedim kres demedim yine de sagolun egitimci annemiz🌼
Umutkusu Ogullarinaasikanne özel bir okula gidin kararsız olduğunuzu belirtin onlar ön etkinlikler yapıp size öneride bulunurlar. Aklınızda kalmaz uzman görüşü alırsınız. Ben olsam anaokulu deneyimi yaşatıp öyle okula bailatırım
Ogullarinaasikanne elmalikurabiye diyorda günümüz sartlarinda nasil krese vericem ki cocugumu tek maas iki cocuk kendimize zor yetiyoruz. Ben calissam ufaklik daha 1 yasinda bakacak kimsem yok. Ulkemizin şartlarında kac cocuk kres egitimi aliyor ki ? Alabiliyor yani ? Ayrıca üni sinavina girdigim sene ben memleketimin en guzel dershanesine giderek onlisansi tutturmusken coban kendi sartlari ile calisarak birinci olmustu. Umarim bende yetebildigim kadar yeterin evlatlarimin egitimi icin onlarda o coban kadar istekli olurlar inşallah yoksa kres durumunu gerceklestirecek gücümüz yok maalesef
elmalikurabiye Ogullarinaasikanne cogu insan gonderiyor artik krese. Genelde kari koca calisan ciftlerde daha cok goruyorum bunu. Ama sartlar el vermiyoraa yapabilecek bisey yok tabi ki. En azindan evde daha bilincli bi sekilde ilgilenip parkta arkadas ortaminda vs sosyallesmesi saglanabilir. Kres sart demedim ama gunumuzde cogu cocuk kresle basliyor bu yola. Tabi ki herkesin sartlari imkani bir degil ama ben akademik basaridan ziyade iletisim becerilerinin gelismesi acisindan kresi destekliyorum. Arkadasimin en cok degindigi nokta kresten gelenlerin kendi yemeklerini yiyebildigi ayakkabilarini baglayabildigi vs kendi sorumluluklarini alan bireyler haline geldigi yonundeydi. Evde anne/ananne/babanne elinde yetisen ogrencilerinden kasik tutmayi bilemeyen isteklerini ifade edemeyen ya da buyuk bir simariklikla ifade eden cocuklar oldugunu anlatmisti. Ama bu tabi ki her cocuk icin gecerli değildir. Bireyselligi sinirlari ozguveni evde de ogretebilirsek neden olmasin 🌸
GoGirl Ogullarinaasikanne 3 yasinda devlet anaokullari aliyor yalniz yegenim 3 yil gtti aylik 100 tlydi gecen yil diger yegenim gtti 150 olmustu
monalissa Ogullarinaasikanne kızımda 6 ocak 2015 doğumlu, bu yılda dahil iki yıl kreşe gitti, bu senede ana okuluna gidiyor, ama önünüzdeki dönem 1. Sınıfa başlayacak, siz ay olarak bizden baya küçüksünüz bence çocuğunuzun önünüzdeki yıl anaokuluna gitmesinde bir sakınca yok gibi geldi bana, eğer ilk okul zorunluluğu yoksa tabi🥰
Ogullarinaasikanne 3oglanannesi kres ile anaokulu birbirinden bagimsiz ayri seyler. Bir bu annemiz degil ki herkes hep bir agizdan kres sart gec bile kalmissiniz diyor. Zaten bana rahat batiyor gurbet elde ben merakliyim iki cocukla hem eve hem herseye yetebilmeye diyesim geliyor. İmkanim olsa gondermiycem sanki