alpyigit_annesi üzülmeyin ve sabredin önecelikşe bu bir süreç ve geçiçek 😌
56 günlük bir kızım var doğuştan aşırı yani kolik dediğiniz gibi damlalar tamamen çözüm değil fakat rahatlatıyor . Ben şu yollu izleyerek biraz daha gaz sorununu hallettim umarım size de yardımcı olur ilk olarak sabır ve hırs vazgeçmeyin onun bu süreçte en büyük destekçisi sizsiniz
🌼Her emzirme arasında bir memeden diğerine geçmeden önce mutlaka gazını çıkarıyorum çıkana kadar kesinlikle diğer memeye geçmiyorum . Gazını çıkarırken ilk olarak bebeğimi omuzuma kafası gelecek şekilde koyuyor sırtıne belinden başlayarak elimi kubbe şekilde aşığadan yukarı doğru vurup sıvazlıyorum bu hareketi gazı çıkana kadar devam ettiriyorum .
🌼Gaz damlası nurse havays kullanıyorum düzenli olarak hergün aynı saatte 10 damla’ya kadar verilebilir ben 5 damla veriyorum .
🌼2 günde bir mutlaka banyo yaptırıyorum banyo öncesi kıyafetlerini çıkarıp ilk olarak 20 dakika kadar zeytinyağ veya bebek yağı ile masaj yapıyorum kolik bebek masajları bu konuda yardımcı olucak canı acımıyor siz ona yardım ediyorsunuz tam aksine o yüzden incittim mi diye korkmayın . ( karnından ayaklarına kadar bebeğimizle göz tema’sı kurarak karnınına ( I love you ) masajı yapıyoruz aynı zamanda saat yönünde dairesel hareketlerle rahatlatıyoruz bagırsaklarının çalışmasını sağlıyoruz masajı youtube dan izleyin mutlaka .
🌼 altını aç olarak açıyorum açtığımda yağ ile karnına saat yönünde dairesel masaj yapıyorum bunu her altını değiştirdiğimde yapıyorum ayaklarınızı karnına itiyorum bisiklet hareketi yapaıyorum hemen gazını çıkarıyor göreceksiniz önemli olan düzenli olarak yapmak
🌼 Ayak altlarına ve el bileklerine yastığına lavanta yağı damlatıyorum ki rahat bir uyku uyusun
🌼 gözünüzün önünde olduğu vakitlerde yüzüstü yatırın daha rahat gazının çıktığını göreceksiniz
🌼 Beyaz gürültü dinletin uyuturken
🌼 Her öğünümden sonra bir fincan aktardan yaptırdığım ( rezene , kimyon , anoson) karışımını kendim içiyorum
🌼 Gece uyumadan önce bir fincan suya bir çay kaşığı nane koyup demleyip kendim içiyorum aynı zamanda suyunu tamamen beraak demlenmiş olmasına dikkat ederek 3 çay kaşığı bebeğime veriyorum bununda çok faydasını gördüm .
🌼 aktardan bir tane muskat alıp rendeleyin serçe parmağınızla rendelediğiniz muskatı tozuna elinizi batırıp bebeğin ağzına sürün veya emziriyorsanız sütünüz ile karıştırıp verin ölçeği çok önemli minicik bir parça olmasına dikkat edin youtube bununla ilgili video bulabilirsiniz 2 günde bir veriyorum yatırmadan önce hergün vermek sadace sersemletiyor bunu da denedim en sağlıklısı 2 gümde bir vermek .
sağlıcakla büyütün bebeğinizi sabırlı olun 🌼