Simiyy Blackcloud belimde asılma gibi bi ağrı var kramp girip çıkıyodu o geçti şuan anlamadım ne yaşıyorum şuan
Maviyesil121212 Simiyy ilk defa duyuyorum. Muhtemelen söyleyen arkadaş sezaryen olmuştur da ondan ben de yeri gelmişken normal doğuma bir sallayayım demiştir. Valla hiç kulak asma kimseye misler gibi oluyor zamanını bekle ve söylenenleri yap yeterli. Ha bir de Banu çiftçinin ıkınma videoları var muhakkak izle çok güzel rehber oldu bana
cocomelon Maviyesil121212 yok canım normal doğum yaptım 😉 Araştırırsan anlarsın demek istediğimi bu duruma gidişata göre değişiyor
Reyhanbal Simiyy bence okuyup kafanı karıştırma herkesin aynı olmuyo çünkü. Banada suni verdiler normal doğum yaptım bende sonra kuzenlerimin çocukları oldu onların açılma olmadı sezaryen oldu. O yüzden seni ne bekliyo o an anlıcaksın belki suni sancı sende hiç etki etmicek bilemezsin. O yüzden doktorun nasıl isterse süreç neyi gerektiriyosa öyle olucak. Hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşallah 🌸
Tatlisannedilekk Simiyy 1cm açıklığım vardı yatışım yapıldığında, ilk doğumum olmasına rağmen suni sancı sayesince 5-6saatte doğum yaptım açılmamı hızlandırdı benim. Hiç gözünü korkutma ben yapabilirim de bol dua et, Allah bir avazda kurtarsın inşallah canım🙏🏻
Maviyesil121212 Reyhanbal yaaa bilmiyorum ki ebem öyle söyledi hakkaten ıkındıktan sonra açılmam hızlı ilerledi ; 3 tane dikişim var 🤷♀️
Sevdabaran Simiyy suni sancı ile 13 saatin sonunda bebeğimi kucağıma aldım bende. Yanıma kimseyi almamışlardı. Odada tek ben vardım. Yan odada başka bi kadın daha vardı. Ona da suni sancı vermişlerdi. O kadın ile kendimi karşılaştırdığım da bazı tavsiyeler de bulunabilirim( bu arada sıfır açıklık ile sancı aldım herhangi bir doğum belirtim yoktu. ve riskli bi hamileliğim olduğu için hamileliğim boyunca hep yattım yani öncesinde hiç yürüyüş merdiven in çık gibi sporlar yapıp doğuma hazırlamadım kendi mi)başlarda adet sancısı gibi hafif hafif başlıyor o sırada sürekli yürüyüş yapın. Yatağın ucundan destek alıp otur kalk yapın mutlaka. Plates topu vardır diye tahmin ediyorum bol bol onun üstünde zıplama hareketi yuvarlak çizme hareketleri yapın. Yani son gücünüze kadar yatmayın. Yan odamda ki kadın erkenden yatmıştı yatağına hemşireler gelip gidip kalk biraz daha hareket et demesine rağmen kalkmadı doğumu da çok zor oldu çığlık çığlığa bi doğumdu. Ama ben sürekli hareket ettim ağrılar beni tamamen esir alana kadar pes etmedim. Sağolsun hemşireler gelip gidip belime masaj yaptılar (çok iyi geliyordu) Artk ilerleyen sürelerde hemşireler yat istersen kalkma artk demelerine rağmen ben yine kalkıp plates topunda yuvarlak hareketlerine devam ettim. Böyle devam edersen ilk doğumun olmasına ve sıfır açıklığın olmasına rağmen erkenden alırsın bebeğini kucağına diyorlardı. Öyle de oldu. Doğumu yaptıran ebe ilk başta bana senin ki sabahı bulur hiç bir doğum belirtin yok ilk doğumun o yüzden sabırla bekleyeceksin demişti ama doğum onun söylediği zamandan çok daha erken olmuştu. Kendisi de bana azmine hayran kaldım dedi doğumun sonunda ☺️ne kadar çok hareket edersen o kadar çabuk o acıdan kurtulursun. Acıyı bahsetmeme gerek yok çünkü herkesin acı eşiği farklı ama ne olursa olsun RABBİM o gücü o kuvveti veriyor. İnşALLAH bir avaz da alırsınız bebeğinizi kucağınıza.
Mircet Simiyy suni sancı aldım ama açıklığım çok çabuk ilerledi 1 saat bile sürmemişti.Herkesin bir olmuyor bence gözünüzü hiç korkutmayın.Arkadaşım benden bir hafta sonra doğum yaptı suniye dayanamadı sezeryene alındı.Cidden bir olmuyor ya