SevenAlkin otizm olmayan çocuğu bile çamaşır makinesinin karşısına koyun arada izler yani bununla anlamazsınız, otizm olmayan da tekerleklerle oynar döndürür, asıl amaç böyle transa girmiş gibi mi yapıyor bunları, mesela eline hangi oyuncağı alırsa alsın direk döndürmeye çalışıyor mu? Takıntıları ve düzen huyu var mı? Otizmin nedeni sadece ismine dönmemesi ve konuşmaması değildir? Anne baba gayet net bir şekilde anlar. Bir tuhaflık vardır çocukla genelde içine kapanık olur seni yani anne babasını nesne gibi görür, atıyorum çok heyecanlı bir şey yaptığında size bakması gerekir sizinle bi temas halinde olması gerekir. Otizmli çocuklar genel de insan ayırmaksızın her şeyi nesne olarak yani cansız bir eşya olarak algılar. Acı duyguları yoktur sürekli kendilerine zarar verir, ha zarar veren çocuk otizmli de değildir belirli dönem de çok hırçın olur tek bir belirti değildir hepsini toplam da iyice ölç tart. Benim oğlum 19 ayında anne baba derdi onu bile unuttu şu an hiç bir şey konuşmuyor, bu sebeple haftalarca araştırdım bu durumu psikolojik olarak çok yıprandım ama otizm sandığımız gibi basit bir şey değil, muhtemelen çocuklar da uyaran eksikliği var.