Ssssraa MinikOsman insanların tepesnde bombalar patlıyor ya bombalar! Ne virüsmüş arkadaş! O zaman deprem olunca da evlerimizden çıkmayalım, virüs var ya. Binamız yansın yangından kaçmayalım, virüs var sonuçta!
calikusuu EmineYilmaz Çocuklar öldürüldüğü bir dünyada hiçbirimiz masum değiliz… Çok haklısınız, bu devirde haklı olan değil güçlü olan galip geliyor ne yazık ki.
calikusuu EmineYilmaz Yahudiler bizim Güney topraklarımızda da hak iddia ediyor be yapacağız verecek miyiz? Kudüs tüm dinler için kutsal, yüzyıllarca İslam topraklarındaydı, ne zaman ki İngilizlere sonra Yahudilere geçti, bunlar yaşanmaya başladı .
Ssssraa Sadekahvem parçalandım arkadaşım parçalandım. İnsanlıklarını hatırlarlar mı? Sanmam. Çünkü biz sadece kendi ülkemizde babası ölen çocukları düşünmeliyiz doğru. Allahtan korksunlar!
dewamkee EmineYilmaz valla ben okuduklarima karsi yorum dahi yapamiyorum artik… ilk Kiblemizz yaa yani insan bunu bile soylerken tuylerim diken diken oluyor… bazi kisiler ve yorumlari beni cokk sasirtti. Canimi cokk sktii … kimsenin kalbi kirilmasin diyorum ama yazilanlari da anlamiyorum kalbim bedenim ruhum algilamiyor artik…. Pandemi var evettt . Kimse toplanalim virusu yayalim hasta olalim demiyor zaten . Bi olay varrr sesimizi cikaralim diyoruz. Ne yapabildiysek yapalim diyruz . Kimse kimseyi meydanlara davet etmedi ki burda ! Hangi postta denk geldiniz su gun su saatte su mekanda toplanalim ? Burda kac tane post acildi zulme sessiz kalma diye . Ama hepsi cahil ilan edildi yaa . Bu kadar da olmazzz . bu kadar da dinsel konularda yorum yapip kendiniz ulasilmaz hint kumasi sanmayin yaa . Hic mi Allahtan korkmuyoruzz yaa icim yaniyor icim 😭
VelardaEdiz EmineYilmaz sadece çocuklar değil insanlık ölüyor ama kimin umrunda ki herkes kendi derdine düşmüş hep bir çıkar peşinde bu hayatta kalıcıymışız gibi yaşıyorlar
VelardaEdiz dewamkee Filistin ile ilgili herhangi bir kareye denk geliyim istemsiz göz yaşlarım akıyor evladıma baka kalıyorum ya benimde başıma gelse diyorum dünya hali olur mu olur neyin garantisi var ki diyorum daha da ağlıyorum sımsıkı sarılıyorum bir yandan da oradaki tüm evlatları sarıl sarmalamak istiyorum rabbim islah etsin bunları yaşatanları yaşattıkları acıların kat ve kat fazlasını çeksinler
VelardaEdiz Mom090 insanlık ülke olarak değilde genel olarak bakılsa daha güzel bir dünya da yaşayabiliriz aslında acı her yerde acıdır bunun a ülkesi b ülkesi yok ayrım yapmaktan bir vazgeçin artık her acıya bakmayı bilin
dewamkee VelardaEdiz aynen bende cocuklarima bakiyorum bide o gördüğüm fotodaki kann icindeki cocuklara 😭 ya bizim basimiza gelseydi bu durum biride cikip deseydi ki pandemi var pandemiii yanlis yapiyorunz cahil insanlar! Deseydi biz ne yapardik acaba empati yapmiyorlar iste … hepsini gectik desek Kudüs un degerini onemini nasil bilmez bi insan yani aklim almiyor bu mubrek gunde bu bayram arifesinde yapilir mi beee
Vanilya EmineYilmaz Filistin aslında toprak satmadı dedi bir tarihçi geçenlerde okudum. Mesela geliyor bir yahudi çeviriyor toprağını benim diyormuş. Bu şekilde olmuş hep. Çok üzüldüm gerçekten bu İsrail katil. Bence tüm dünya bişey yapmalı.olay ilk gerçekleştikten sonra neden acaba çocuklar bebekler hala orada mesela dün gece bunu anlamış değilim. Çocukları kadınları koruma amaçlı bence bir daha oraya göndermemeliydiler. Olan yine çocuklara oldu. İsrail kendi tarihini unutmuş gibi kıyam yapıyor. Allah belalarını verir inşallah
NunuDudu Vanilya araştırmadan direkt kulaktan dolma söylüyorlar toprak sattı diye ama aslında orada çok az azınlık toprak sattı onlarında çoğu zaten hristiyandı. Hatta en büyük toprağı kilise sattı. 6 gün savaşından sonra resmen işgal ettiler. İnsanlar farklı köylere ülkelere göç etti. Şu an Kudüs te yaşayan Filistinlilerin vatandaşlıkları yok İsrail oturum izni veriyor onu da sürekli iptal ediyor ki sürekli aynı yerde yaşamasınlar diye. Çok uzun çok Kudüs meselesi ilk taşı atan hz. Davut dan başlar.
tatlisert EmineYilmaz Rabbim zalimin zulmünden mazlum kardeşlerimizi korusun. O zalimleri de kahrı perişan etsin inşallah. 😢
Vanilya NunuDudu Yani böyle sattılar filan konusu için de tarihçi çok eleştirmiş hikayesinde. Hem satsalar bile bunu mu hakediyorlar. Zulüm bu ya