Nest bambambebem merhaba. Ben günlük sütü kavanozlara doldurup normal yoğurttan bir tatlı kaşığı koyup karıştırıyorum. 43 derece 8 saat kalıyor. Çıkarıp bir gece dolapta bekletiyorum ve taş gibi oluyor 🥰 tavsiye ederim 🌸
Tugce1634 Ben de activia ile denemeye basladim.3 sise mayaliyorum mesela,activianinnsuyunu suzdurup yarim kutu olcak sekilde 3 kavanoza pay ediyorum.41 yada 42 derece 8 saat yetiyor.oda sicakliginda sut ve maya ile.zaten normali 42 derece 8 saat.
bambambebem Tugce1634 ben od sıcaklığında aynı bu şeklde 43 derecede 8 saat denedim çok kötü cıvık oldu☹️ Sizinkisert oluyor mu
Tugce1634 bambambebem acikcasi normal yogurt mayasiyla yapiyordum ve sert olmuyordu sulaniyordu.hatta artik tutturamamaya baslamistim.activia yogurt aldim ilk kez gecenlerde.onla kivamli oldu gayet iyi.dolapta durunca sertlesti de.eger ,7siseyi de yapacaksaniz 1 kucuk kutuya yakin activia yi paylastirin hepsine.ben az once yaptim 3 siseden.activia yogurdun yariya yakinini pay ettim.kucuk plastik kasiklari oluyor ya cocuklarin.onlarla 2.5 kasik dolusu paylastirmisimdir mesela her birine.artik havalar isiniyor ya 42 bile cok gelebilir 41 de mayalanabilir bence
bambambebem Tugce1634 anladım bir kez daha deneyeyim bakalım sütün sıcaklığını mı ayarlayamadım acaba? Habgi sütü kullanıyorsunuz ve mayalanmadan ne kdar önce dolaptan çıkarıyorsunuz
Tugce1634 bambambebem canim valla 4 saate yakin duruyor.iyi mi kotu mu bilmem durmasi.bir de dolaptan cikariyorsam bi tık isitiyorum ama oyle tutmuyor benim de bazen.activia kullanacaksan mutlaka suyunu suz.maya da sut de o kadar saat duruyor oyle yapiyorum.
oyaacool bambambebem ben 43 e 8 saat aralığında bazen kaynatıp günlük süt bazen de laktozsuz sütten yapıyorum kullandığınız maya önemli bu durumda ve sütün oda sıcaklığında olması . Maya eğer çok cıvık ise activia gibi çıkan sonuçta sulu oluyor bu derecelerde. Bu sebeple bir kaşık yerine 3 kaşık maya kullanmak daha mantıklı ama ben kendi yaptığım yoğurttan maya kullanıyorum yine daha iyi oluyor ve dolapta bekletince kıvamı oturuyor tam makinadan çıkışta hep bir tık sulu oldu buzdolabında bekletince çok iyi oluyor ✌️
bambambebem oyaacool teşekkür ederim ben kaynatmakla uğraşmak istemiyorum sonuçta pratik olsun diye makine aldım. Ama oda sıcaklığına dikkat edeyim.
bambambebem Tugce1634 anladım canım teşekkür ederim ben 1-2 saar beklettim gidip gelip baktım soğuktu hala da o yüzden sordum.
esraesma bambambebem E bebek baby plus derece falan yok oda sıcaklığında sütü yoğurtla karıştırıp 8 saat makinede bekletiyorum sonra buzdolabına sonuç, taş gibi yoğurt👍🏻
esraesma bambambebem Evet bende 1 kere kullandım hemen oldu gerçekten😊 ama bi işime yaramadı kızımın süt ürünlerine alerjisi çıktı