Waris uykucukoala valla çorba çok severim. Çorbasını yapmadığım sebze de yoktur herhalde. Kereviz, köz kırmızı biber ve soğan çorbasını tavsiye ederim☺️
Ayazsenn adı bilmiyorum patates soğan sarımsak birkaşık un zeytinyağ kavur biraz üstüne su koy yumuşayınca blandırdan çek yerken üstüne sarımsaklı sirkeden sos yap harika oluyo
feamtrmea Aselipekveannesi senden gördüm şimdi öyle çorba mı varmış dedim tarifi buldum deniyorum soğan çorbasını ocakta pişmekte😄
Annekuzusu_42 feamtrmea oruc musun ya bende tereddüte kaldım valla tadı nasıl olcak banada cevap yazsan ona göre yapsam 🤗
Twinmomdd uykucukoala Canım ben biraz sıvı biraz tereyağını eritiyorum 2 tane havuç bi1 tane sarımsak rendeleyip kavuruyorum biraz zerdeçal biraz zencefil ekliyorum sonra 1 çay bardağı tel şehriye üzerine sıcak su mis 😋
uykucukoala Maviskizimm domates çorbası için konserve domates mi kullanmalıyım yoksa salkım domates filan işimi görür mü 🤭
Aselipekveannesi uykucukoala 2 kisiysen eger 1 adet sogani kup dogra tereyagda zeytin yagda veya sivi yagda iyice karemelize olana kadar kavur 1 yemek kasigi un ekle kokusu cikana kadar kavur 2.5 su bardagi su ekle biraz kaynat sonra yarim su bardagi süt koy yarim cay kasigi köri baharati biraz tuz karabiber ekle Blender dan cektir efsane guzel tadi oluyor
Gzmzmn uykucukoala buğdayı haşlayın, 7-8 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çk un karıştırıp, buğdayların içine atın. Kekik nane karabiber tuz ekleyin en son. Ben içine haşlanmış nohutta atıyorum, ya da minik köfte topları da atabilirsiniz
Ayseannesi uykucukoala domatesi rendeliyorum (3 4 tane ) yağda un kavuruyorum salça koyuyorum kavuruyorum domatesleri koyuyorum sonra su ve az bşy süt. Normalde blenderden geçiriyorum ama geçen gün unuttum o şekildede çok güzel oldu. Karabiber yakışıyor