uykucukoala canım sık yaptıklarımı söylüyorum hemen; 1-haşlanmış nohut ve pişmiş mantıyo birleştirip yayla çorbası gibi harcı(un yoğurt) hazırlayıp koyun kaynatın üstünede nane favori çorbamdır. Bunu salçalı ve ekşilide yapıyorlar bir gün deneyeceğim bende
2- kabak çorbası ; unu kavurup üstüne iki üç kabak doğrayıp çevir sonra su koyup kaynat ve blendırdan geçir kasede üstüne dere otu çok yakışır karabiber pul biber koyulur
3- kırmızı köz biber çorbası; közlenmiş biberleri unla beraber yağda çevir sonra üstüne su koyup 4-5 dk kaynattıktan sonra blendır. (Köz biber seviyorsanız şahane oluyor)
4- buğday çorbası buğdayı düdüklüde 30-45dk pişiriyorum sonra suya koyup aynı yayla çorbası gibi harç koyup kaynatıyorum kızım çok sever
5-havuç çorbası rendelediğimiz 3 havucu yağda sotele sonra su koyup kaynat su kaynayınca biraz şehriye ve tavuk bulyon ekleniyor ve un yoğurt yumurta harcı eklenip kaynatılıyor bir ara eşim haftada iki kere falan istiyordu çok yapıyordum.
6- kızım sevdiği için yoğurtlu çorba çok yapıyorum bazende uyduruyorum😂 mesela kısırlık bulgurdan yayla çorbası gibi yapıyorum çok seviyor.
Aklıma bunlar geldi 🤩