Dilaraciftci1 burcuu55 biz de 34+3 2.190kg 46cm doğduk şuan oğlum 4aylık 6.500kilo boyu 62cm sanırım düzeltilmiş 3aylık oluyo. Ve ilk oğlum haftasında 3.500 kilo doğmuştu benim için inanılmaz zor oldu bu durum.Bende çok kafama takıyorum acaba gelişimi normalmi boyu kilosu diğer bebeklere göre diye. Sürekli egzersiz yaptırıyorum fayda sağladığını düşünüyorum.Doğduğundan beri kafasını yüzüstü dik tutabiliyodu, ayaklarını çok iyi basıyo, sağdan soluna soldan sağına dönebiliyo yüzüstü, eliyle oyuncagını tutuyo diğer eline geçirmeye çalışıyo,konuşulunca oda taklit ediyo ve gülümsüyo sesler çıkarıyo, yüsüstü sürünme yapıyo ayaklarını katlayarak öne doğru götürüyo kendini, bunları yapabilmesi için her sabah neşeli uyandığında yüzüstü egzersizleri yaptırdım ayaklarını keşfetmesi için ellerini keşfetmesi için temel egzersizler var onları yaptırdım bir de bebeğin kendi genetiğiyle alakalı sanırım her bebeğin gelişim süreci farklı biz anne olarak ne kadar üzülsek de kafamıza taksak da. Sizde bu egzersizlerden faydalanabilirsiniz en azından yaptırdım elimden geleni yapıyorum bebeğim için diyebilmek adına.