Mahsergulu-1994 bu konuda asla mütevazi olamam pilavı çok iyi yaparım herkeste söyler sağolsun 🥰 pirinci sıcak suda biraz tuz atıp bekletirim daha sonra ayçiçek yağında tel yada arpa şehriyeyi kavururum bazen sade yaparım pilavı değişir o. Sonrasında pirinci döker biraz kavururum suyunu sıcak koyarım genelde 1 2 parmak geçince yeterli olur çünkü sıcak sudada bekletiyorum ya. Sonrasında tuzunu ayarlar koyacaksam en son biraz tereyağı eklerim tamamen kısıp kapağını kapatırım. Enfes olur 🥰 bulyon şeker limon vs öyle şeyler kullanmam asla yeteri kadar parlak lezzetli ve tane tane oluyo zaten. Hee eğer tavuk suyundan yapacaksam o zaman sadece tavuk suyuna ekstra lezzet katsın diye 1 adet bulyon atarım o zamanda aynı Mevlüt pilavı olur zaten 🥰 yeterince açıkladım sanırım ☺️