BalDoruk GoGirl insallah canim akrabalarda biraz o konuya takiklar cunku bi akrabamiz 3 yasina kadar konusmadi cocugu herkes annesini sucluyor annesi ogretmiyor ilgilenmiyor vs diyerek
GoGirl BalDoruk aslinda onla ilgili degil bazen yirtinsanda konusmayan cocuk konuşmuyor boyle yorumlar cok kırıci yanlis ama iste insanlar her seyi diyor
Mommysharkdoodoodoodoo BalDoruk Kitaplardan öğrendi bir de doğanın içinde yaşıyoruz gördüğü kuşlara düz kuş demedim hep bildiklerimi isimlerini söyledim leylek karga serçe baykuş vs ne gördüysek ismiyle biliyor ama kuş olduklarını da biliyor. Hayvanları çok seviyor özel bir ilgisi var bir de araçları inşaat makinelerini falan çok iyi biliyor ilgisi olan şeylerin daha çok üstünden giderek anlattım çoğu şeyi. Kepçe ile yemek yedirdik hayvanlara gibi gibi. Evet ben çizgi film izletiyorum hiç izlemesin diyen annelerden olamadım çünkü oğlum izlerken kitlenip kalmıyor sürekli yorumlaştığımız için oraya odaklı izlemiyor. TRT çocuk çizgi filmlerini ve cocomelonu sevimli dostları Masha ve koca ayıyı vb nerdeyse hepsini ezbere biliyorum artık 🤦🏼♀️ oğlum pek çok şeyi ordan da öğrendi yalan söylemeye gerek yok renkleri sayıları alfabeyi şarkılarla öğrendi ben ne kadar adım adım setine kitaplara etkinliklere boğsam da bazı şeyler de izleyerek pekişti diyebilirim. Hala montunu ayakkabısını giyerken cocomelondaki bebek gibi yay yay yay i like it hoooo diyor 😁🙈🤣 düştüğünde momiii momiii i bumpt my knee oviii oviii diye geliyor yani biraz da taklitçi
BalDoruk Mommysharkdoodoodoodoo cok tatli ya masallah ne guzel. Insallah benimkide sizinki gbi olur. Biyerde okumustum 3 yasa kadar ne kadar cok kelime bilirse o kadar basarili oluyorlarmjs hayatlari boyunca. Cunku %80 i tamamlaniyormus beyin gelisimi o yuzden takiyorum biraz.
BalDoruk GoGirl evet insanlar babayi degil direk anneyi sucluyor mesela benim cocugum yurumuyor kayinpederim yurutece bindirmedigim icin yurumedigini iddia ediyor. Suclamiyor ama surekli dile getiriyor. Daha yeni ayaga kalkmaya basladi kendi kendine tutunmadan bikac saniye duruyor
Annekeki 15 aylik kizim; anne, baba, dede, ananeegg, derya, deyze, möö, mee, hopidik, alaa (hala😂), agac, pisi pisi, abi, ama, hadi, meme, mama, bir suan bunlar geldi aklima baska yok sanirim🐣
Mommysharkdoodoodoodoo BalDoruk siz ne kadar farklı şeyler konuşur anlatır gösterirseniz o o kadarını alır ben hiç küçük bebekmiş gibi davranmadım oğluma hep büyük adammış gibi konuştum sürekli onu anlamaz bunu öğrenemez demeyin onlar sünger gibi çekiyor her şeyi ama her şeyi 😍 maşallah yeni nesil de zehir gibi çabuk kavrıyorlar folik asitten midir nedir. Düşünün hiç kelime ile başladı 1 oldu 2 2 oldu 50 50 oluyor 100 yani bir anda oluveriyor 1 gün bir bakmışsınız cümle kuruyorlar artık şaşırmamaya başlıyorsunuz. Emin olun bu kadar güzel kelimeleri öğrenmiş bir bebek bir kaç aya 2 kelimeli cümleler kurmaya başlar.
GoGirl BalDoruk bicirbicir.com var insregramda bakmadiysaniz tavsiye ederim tam bu yazdiginiza cevap verecek post paylasti bugun decamli konusmalimiyizla ilgili.ve konusma nasil arttirilir cok guzel yazilari videolari var
GoGirl BalDoruk tamamen cocugun hazir olusuyla ilgili bir durum yurutecle ilgili bir konu degil ama bazen bazilarina gercekten anlatamazsin
BalDoruk Mommysharkdoodoodoodoo ay insallah canim valla umut oldu icim. Cunku hep geriye mi gidiyoruz acaba diyorum bu aralar hic uzerine kelime eklemiyor. Ama dediklerinizi yapicam tesekkurler tekrardan
Annekeki BalDoruk bir de cici diyo☺️ Boyle hangi kelimeyi vurgulu abartili soyluyosam onlari kapiyo. Bir de ben hep once heceler sonra hizli soyler tekrarlarim:) An-negggg sonra hizli anne! Derim bir defa tekrarlayinca bir bakiyorum o da denemeler yapiyo🤓
Mommysharkdoodoodoodoo BalDoruk bazen durgunlaştığı dönemler olabilir cümle kuran bebek bile bazen duruverir onlar da kayıt cihazı gibi düşünün kaydediyorlar o sırada.
BalDoruk Annekeki bazi kelimeleri 100 kere de soylesem demiyor diyemeyecegini dusunuyor sanirim denemiyor. Agzini aciyor ama soyleyemeyecegini dusunup vazgeciyor 😅🤣 bazi kelimeleri bir kerede soyluyor. Mesela emre dedim hemen emre dedi ama bidaha demedi. Elma dedim hemen elma dedi ama bidaha demedi 😅
Annekeki BalDoruk bazen oyle yapiyolar kizim da agzini acip kapiyo diycek gibi sonra kikirdiyo😂 yeni kelimeler ogrendikce arada oyle oluyo kizim bir ara baba demeyi komple birakmisti ba diyip guluyodu😂
gezentianne BalDoruk Sanki daha önce de böyle bir post açmıştınjz hassas konu galiba sizin için bence akışına bırakın Gayet iyi maşallah. zaten herkes de yazmış istediğiniz cevaplar gelmiştir 🤣🤣
BalDoruk gezentianne evet canim hassas konu benim icin. Napiyim evde otur otur takacak sey bulamadim buna taktim. 😭
Nildailay BalDoruk ben sürekli konuşıyorum bebeğim 15 aylık anne baba mama dede anneanne dayı nene çiş cısss şşşt mama meme ayakkabı(akkabı) aç hayır(hayıl) pembe mor gri mavi(mami) yeşil(eşil ) kaç yaşındasın dediğimde bir (biy) telefonu eline alıp kulağına götürdüğünde alo(ayo) nerdeyse bütün hayvan sesleri en çok aslan kedi köpek goril inek kuzu arı yılan sesini çıkarıyor aklıma gelenler bunlar