BalDoruk öncelikle asla karşılaştırma sonuçta 5 parmağın biri bile aynı değil. Her bebeğin zamanı çok farklıdır. Kötü düşünerek üzmeyin kendinizi sevgili anneler siz gerçekten harikasınız. Sorun hiç kimse de merak etmeyin (genel olarak söylüyorum sana size değil) evet hepimiz ne yazık Kİ çok yoruluyoruz ama bebeklerimiz bunu anlamayacak kadar masum. Ben kendimden örnek vermek istersem çok yorulduğumda oturarak yada yatarak oynayacağımız bir oyun uyduruyorum yada zaten kızım beni oturarak görünce hemen kitaplarını getiriyor. Biz 14 aya kadar kartlarıyla daha çok vakit geçirdik. 14 aydan sonra me olduysa çocuğum kitaplarının da eğlenceli olduğunu anladı ve bana defalarca okutmaya kendi benden gördüğü ve anladığı şekilde okumaya başladı. Biz çift dil ilerliyoruz , şu an tabiki İngilizce cat, eyes, nose dışındakileri söyleyemiyor ama anlayabiliyor biraz biraz. Sürekli sohbet ediyoruz. Mesela öğrenmesini istediğim kelimeyi ballandıra ballandıra söylüyorum mesela aaa yağğğmuuur yağıyor Lavinya diyorum. Bak yaaağmuur diye tekrar ediyorum. Sonra sende söylemek ister misin ne yağıyor diyorum o da söylemeye çalışıyor. Aslında bebekçeyi doğru kullanırsak bebelerimize konuşmada daha faydalı olur. Bir de genelde soru cevap şeklinde ilerliyoruz. Yemekten sonra doydun mu Lavinya diyorum doyduuuu yapıyor. Şu an tek sorun kendinden 3. Şahış gibi bahsetmesi 😂😂