SweetPaw BalDoruk maşallah yaa bana gayet iyi gibi geldi ama kıyas yapamayacağım üç ay kucuk oğlum sizin çocuğunuzdan sadece anne, baa,mama, bebe,hadi hadi, gel,meme ve cıs diyor. Nesneleri gün içinde sürekli gösteriyoruz ona sorduğumuzda işaret ediyor yerlerini yada gidip getiriyor ama sürekli hıı,ı ıh gibi seslerle karşılık veriyor. Dediğim gibi maşallah bana gayet iyi geldi çocuğunuzun söylediği kelimeler özellikle sizi tekrar etmesi de güzel birşey. Gün için de sık sık tekrarladikca zamanla onları da katar kelime dagarcigina
Nrgs BalDoruk oğlum 17 aylık sadece ilk üç kelime var devamı yok sizinkinin maşallahı var daha ne desin 😁
GoGirl BalDoruk yeteri kadar diyor. aylari ayni ogullarimizin siz daha once de acmistiniz 1 yasinda hatirliyorum takiyosunuz heralde bu konuya ama gayet yeterli.
BalDoruk GoGirl takiyorum sanirim hala yuruyemiyor bari kelime haznesi genis olsun erken konussun istiyorum
Anneciikk BalDoruk anne,baba,dede,tete,mama,gitti,çık,hadi,anneanne,süt,çay,su,bebe,meme,gel,Hala,dayı.. 😂 belki aklıma gelmeyen bir kaç kelimesi daha vardır 🤷🏼♀️
BalDoruk Anneciikk masallah hala dayi falan diyor ne guzelbiz daha ogretemedik onlari bazi sesleri cikartamiyor daha
Mommysharkdoodoodoodoo BalDoruk 23 aylık artık cümle kuruyor kelime haznesi artık sayamayacağım boyutta tüm eylemler ve nesneleri biliyor bilemediği ilk defa gördüğü şeyleri bu ne diye soruyor. Bebeğim sizin bebeğinizin ayındayken sizinki gibiydi ben bolca kitap okudum oğluma gece yatmadan gün boyu yaptıklarımızı anlattım masal gibi sonra her şeyi renkleriyle sayılarıyla şekilleriyle söyledim. Bir araba geçerken bak araba demek yerine bak sarı araba pazara gidiyor gibi uzun ama anlayabileceği cümleler kurdum ki cümle kurmaya teşvik etmek için. Bu ne demek yerine nesnenin ne yaptığını sormaya başlayın mesela bir sincap gördü sincap fındık yer gibi basit bilgiler verin. Sürekli sohbet halinde olunca bir anda açılıp artık istediğiniz kelimeleri de kullanmaya başlıyorlar. Aslında bebeğiniz tekrar ettiği her kelimeyi zihnine sünger gibi çekiyor söylemedikleri de dahil. Hani bazı kelimeler zordur söyleyemez de demeyin ekskavatörden iguanaya terliksi hayvana kadar ömrümde görmediğim hayvanların isimlerine kadar biliyor oğlum 😁 kuş türlerini de öğrendi serçe karga martı penguen gibi ayırt edebiliyor bir çoğunu yani bilemez kuş de geç de yapmayın. Ay çok uzun tuttum kusra bakma.
BalDoruk Mommysharkdoodoodoodoo ya ne kadar guzel ve umut verici konustunuz. Tesekkur ederim. Cizgi film izletiyor musunuz ben bazen hic konusmak gelmiyor icimden cok yorgun oluyorum hele bu surecte pandemi falan. Surekli kendimi gaza getirmeye calisiyorum konus konus diye. Kartlarla gosteriyorum falan ama gun icerisinde o da skılıyor bende. Siz kus turlerini nasil ogrettiniz mesela telefondan mi acip gosterdiniz hepsinin kartlari yok cunku
PembePelikan BalDoruk daha ne olsun ki. Bence gayet iyi durumda. Benim oğlum 17 aylık baba mama dede başka bişey yok. Böyle postlar görünce biz mi anormaliz diyorum
minnosvetontis BalDoruk 15 aylik olan biz bu postu de de de dee hadii deee diyerek kacip gidiyoruz. Sadece bizde hadii deee hadii gelll var 🤯
Anneciikk BalDoruk ama bence sizinki de baya kelimeler söylüyor hepsi farklı farklı gelişiyor sizin bebeğin kelimelernden de benim oğlumun söylemedikleri var yavaş yavaş öğrenecekler herşeyi inşaallah 🥰
GoGirl BalDoruk bunlari simdiden soyleyen konuşur merak etme daha 15 aylik en cok zaten 18 den snr aciliyorlarmis insallah hepsi dilli olur cabucak konusurlar🙏
BalDoruk GoGirl insallah canim akrabalarda biraz o konuya takiklar cunku bi akrabamiz 3 yasina kadar konusmadi cocugu herkes annesini sucluyor annesi ogretmiyor ilgilenmiyor vs diyerek
Mommysharkdoodoodoodoo BalDoruk Kitaplardan öğrendi bir de doğanın içinde yaşıyoruz gördüğü kuşlara düz kuş demedim hep bildiklerimi isimlerini söyledim leylek karga serçe baykuş vs ne gördüysek ismiyle biliyor ama kuş olduklarını da biliyor. Hayvanları çok seviyor özel bir ilgisi var bir de araçları inşaat makinelerini falan çok iyi biliyor ilgisi olan şeylerin daha çok üstünden giderek anlattım çoğu şeyi. Kepçe ile yemek yedirdik hayvanlara gibi gibi. Evet ben çizgi film izletiyorum hiç izlemesin diyen annelerden olamadım çünkü oğlum izlerken kitlenip kalmıyor sürekli yorumlaştığımız için oraya odaklı izlemiyor. TRT çocuk çizgi filmlerini ve cocomelonu sevimli dostları Masha ve koca ayıyı vb nerdeyse hepsini ezbere biliyorum artık 🤦🏼♀️ oğlum pek çok şeyi ordan da öğrendi yalan söylemeye gerek yok renkleri sayıları alfabeyi şarkılarla öğrendi ben ne kadar adım adım setine kitaplara etkinliklere boğsam da bazı şeyler de izleyerek pekişti diyebilirim. Hala montunu ayakkabısını giyerken cocomelondaki bebek gibi yay yay yay i like it hoooo diyor 😁🙈🤣 düştüğünde momiii momiii i bumpt my knee oviii oviii diye geliyor yani biraz da taklitçi
GoGirl BalDoruk bicirbicir.com var insregramda bakmadiysaniz tavsiye ederim tam bu yazdiginiza cevap verecek post paylasti bugun decamli konusmalimiyizla ilgili.ve konusma nasil arttirilir cok guzel yazilari videolari var
Hamzacan BalDoruk merhaba iki gün sonra 15 aylık olacak kelimeleri Anne Baba Nene Bir İki Üç Hop Kedi köpek sesleri Mama Gel Du (su)
minnakbaby BalDoruk 15 aylikken sizinki gibiydi biraz daha fazlaydi sadece. 16. Aydan sonra daha cok konusmaya soylemeye basladi. Soylemese bile kaydediyorlar bi gun pat diye soyleyebilir 😊
GoGirl BalDoruk aslinda onla ilgili degil bazen yirtinsanda konusmayan cocuk konuşmuyor boyle yorumlar cok kırıci yanlis ama iste insanlar her seyi diyor
BalDoruk Mommysharkdoodoodoodoo cok tatli ya masallah ne guzel. Insallah benimkide sizinki gbi olur. Biyerde okumustum 3 yasa kadar ne kadar cok kelime bilirse o kadar basarili oluyorlarmjs hayatlari boyunca. Cunku %80 i tamamlaniyormus beyin gelisimi o yuzden takiyorum biraz.
BalDoruk GoGirl evet insanlar babayi degil direk anneyi sucluyor mesela benim cocugum yurumuyor kayinpederim yurutece bindirmedigim icin yurumedigini iddia ediyor. Suclamiyor ama surekli dile getiriyor. Daha yeni ayaga kalkmaya basladi kendi kendine tutunmadan bikac saniye duruyor