EsraArslan4525 Miraycicek Ben herseyi yiyiyorum bebegim 2 ay 5 günlük benimkide çok gazlı kolik bir bebek gaz damlasi rezene kimyon bunlari kullanıyorum iyi geliyo çok şükür
TansuCansu Benden de bi tavsiye olsun herşeyden az az ye ama mutlaka hurma , günde ortalama 2-3 litre su ve kuru kayısı hoşafı bu üçü her gün tüketmen gerekiyor sonrası çok problem olmuyor . Ben öyle yapıyorum bunca zamandır 10 gün sonra 5 aylığız . 🥰
Ipekbocegi_is_mom Miraycicek bende sen gibiydim canım ilk zamanlar canım 3 aylık olmak üzereyiz şimdi daha az dikkat eder oldum. Hem inek sütü alerjisi oldu hemde gazı vsrdı çok şey yiyemedim sütüm azaldı gibi oldu fazla kilo alamadı bebeğim yine de iyi aldı şükür mama vermek zorunda kalmadım. İnek sütünden yapılan şeyleri yemedim ilk önce. Yemeye başlarken de kutu süt içtim biraz normal su ekleyerek içtim hafif olsun diye peynir yoğurt da hazır tükettim. Fasülye lahana gaz yapıyor onları yemedim bulgur bol yedim nohut da yapıyormuş bazı canımın çektiği şeylerin üzerine kimyon serpip yedim bebeğime de gaz damlası verdim. Ha bide bizimkinin başka şeylerde de alerjisi vsrdı vücudu döküntü yaptı acı ekşi turşu baharat limon Portakal vs onları da hala yemiyorum. Sağlıklı diyet menüsü gibi beslenince iyi oluyor akşam ağır yemek varsa mesela çorba salata yada makarna pilav vs yeterli oluyo bebeğe etkisi olmuyor
Defnelinaa Ipekbocegi_is_mom süt alerjisi olduğu halde mi peynir yoğurt yediniz anlamadim bi zararı olmadı mi
Ipekbocegi_is_mom Fahriye_sb aslında geçip geçmediğine emin değilim ama direk inek sütü inek yoğurdu yemiyorum bişey olmadı tekrar 3 aylık şuan alerji testi yaptırmadım kutu süt kutu yoğurt fln yiyorum olmuyor baharatlı acı ekşi şeylerde de minik döküntü egzema olmuştu onu da yemedim şuan bişey yok çok şükür
123Gedek Miraycicek bebegim 3,5 aylik olana kadar gazi vardi cok cektik ama dr bana sucuk salam sogan yeme demisti baklagilleri yeme kola vs zaten icmiyoruz icilmemeli ama sogan sarimsak yemeklere bile koyma demisti
isilbeyter Miraycicek bebeğim 6 aylık oldu çok şükür doğduğundan beri gaz sıkıntısı çekmedim fakat doktorum herşeyi yiyip içebilirsin sütün gazlı değil asla sakınma koca karı laflarına da inanma dedi Bebeğin eğer bir sıkıntısı olursa sık sık emzirmekten dolayı olur dedi ve gerçekten de o şekilde sık emzirdiğim zamanlar midesi boşalmadığı için sıkıntı yaptı ve aynı gaz sancısı var gibi bi hale bürünüyordu şimdi herşey yolunda 🌸 hala da herşeyi tüketiyorum kola bile içiyorum ve gaz yapar dedikleri herşeyi yiyorum 🤷🏼♀️
Eskibankaciyenianne isilbeyter benim de doktorum her şeyi ye iç dedi diye onu yaptım bir gece kalktım ki kizim mosmor idi agladim korkudan bisi oldu sandım direk sütten geciyor bebege yediğim tek şey mercimek köftesi idi asiri canim çekmişti iki tane belki yedim kizimi gazdan mosmor gordum ya ağzıma almam dedim asla ve kendi doktoruma bile güvenmiyorum ki zaten doktor degistirdim belki her bebek için değil ama benim kizimda hemen etki ediyor kucuck bir kaçamak yapsam hala🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Eskibankaciyenianne Miraycicek 4 ay 3 gunluk benim kızım da ben hala dikkat ediyorum fasulye nohut mercimek cok özledim ama yemiyorum lakin bulgur pilavı,kuru dut kuru kayısı kuru üzüm karışımı komposto, yulaf ezmesi, tahin pekmez bir de bol bol mevsim yeşillikleri mesela Kasım da dogum yaptim üç öğün semiz otu yerdim kahvaltı da dahil asiri sut yapiyor idi gogsumden akacak kadar simdi azaldi ama bol bol sağım da yaparsak ise yarıyor bunun dışında iki gündür de salep iciyorum onu da cok ovduler üzerine ben kuru dut atiyorum lezzetli oluyor birde faydalı
Fahriye_sb Ipekbocegi_is_mom doktora gitmeden kendimiz başladınız yani tekrar yemeye bizim de yuzumuzdekiler geçti ama kaka da mukus var hala nasıl anladiniz ki siz
Atakansulu Miraycicek benim oglumda allerji ve egzama vardi gaz sancisi da olmasin diye ilk uc ay sadece peynir ekmek bolca tahin pekmez yedim ayrica sabah aksam rezene cayi gunde bit kez kimyon cayi icyim uc litre su ve icinde incir ve kayisi olan komposto cok ictim oyle gaz yapan sebze yemekleri yerine makarna ve corbalarlw gecistirdim uc ay dayanmanizi oneririm
Tugcedursun Eskibankaciyenianne mercimek kuru fasulye lahana nohut 1 yaşına kadar yememek daha doğru olur 😕 hemen ağlıyorlar gazdan dayanamam ben. Ayrıca o nasıl doktormus anlayamadım.🤷
11866380 Miraycicek mercimek,bulgur,nohut,kuru fasulye,portakal,mandalina ❌ rezene,sarımsak,ilikli kemik suyu,incir,dere otu,marul,yeşillik,su ✅
Eskibankaciyenianne Tugcedursun bu ne ki daha nasil doktorlar var simdi sexiciyim doktorum bile ince eleyip sık dokuyorum ve asla doktorun gözünden anlıyorum ne kadar güvenip guvenemeyecegimi xok sukur biz dogru gaz damlasina denk geldik atlattık ama yine de oluyor sınırlanması daha bir kaç ayi alirmis
Merlinlin 11866380 senin de ilk bebeğin mi benim gibi her şeyi onunla yaşıyorum film gibi biraz ne bileyim bayılıyorum gazına bile 😁 anne kıymetlisi adını koydum ona babası da huluçi diyo içinden gelmiş 😁
Sevgi4242 Eskibankaciyenianne gaz damlasının adını söylermisiniz rica etsem bende denemek istiyorum bebeğim gaz sancısından uyuyamıyor bide ağlıyor sürekli
Canan43 Miraycicek ben kırkımiz cikana kadar kola kahve asitli seyler meyveler yemedim simdi 3 aylik kırkı cikana kadr dikkat ettim simdi hersey yiyorum kola ve rahatlıkla iciyorum
11866380 Merlinlin evet ama araştıra araştıra gaz bilimci oldum.😂bende her şeyini çok seviyorum. üç gündür bu saatte uyuyor verem oluyorum yine degişti uyku saatleri 😭