Ceya Avakado-34 yüksek ihtimal bebeğinizin reflüsü var , benim oğlum da aynı şeyleri yaşadık . Şuan 11 aylık sanırım 5 aydır ilaç kullanıyorum. Şükür daha iyi
Avakado-34 Ceya tam olarak ne zaman başladı kusmaları? İlaç ilk zamanlarda kullandınız mı yoksa son 5 aydır mı kullanıyorsunuz ? İnşallah bizim de azalır . 🥺
Avakado-34 _AYS_ Ona da baktım da mukuslu kanlı kaka var mı diye bakıyorum bişey yok. Sadece kusmamız var.
Avakado-34 [silindi] Reflü yatağı kullanıyoruz ama fayda yok. 😪Size doktor bişey dedi mi ? Reflü dediyse tanısını tam olarak neye göre koydu ?
[silindi] Avakado-34 canım ilaç verıyorlar istersen bi git doktora danış o karar verır ama endişe etme zamanla geçıyor bende cok kafaya takıp üzülüyordum inan kıyafet yetişmiyordu
Avakado-34 Eymeninannesi12 bende reflüden şüpheleniyorum ama ilk doğduğunda böyle bi şikayetimiz olmadı hiç.
Aras-1881 Avakado-34 canım benim de 26 günlük bebeğim ilk doğduğunda hiç kusmazdı son iki gündür çok kusmaya başladı ben de aynı dertten muzdaripim 😪😪 napacaz
tekgamzelimm Avakado-34 ah canım bende çok çektim günde kaç kez kıyafet değiştirirdim, halılar koltuk örtüleri hep batardi ama geçici bir süre bu dayan biraz daha.
Avakado-34 tekgamzelimm Sizde ne kadar sürdü bu durum , ben halı koltukları kıyafetleri geçtim artık tamamen aç kalmasın diyorum sadece 😔
Emine_Asaf Avakado-34 kilo alımı normalse sıkıntı yapmayın dedi bize doktor başından beri kusuyor benimki de kıyafet mendil yetistiremiyirum 🤦 günümüzün çoğu kıyafet değiştirmekle geçiyor iki güne bir makina çalışıyor
Avakado-34 Emine_Asaf Aynen öyle. Bebek çabuk büyür çok kıyafet almayın diyenlere dinlemeseymişim , dediğiniz gibi yetiştiremiyorum artık. Kilo alımı şu anlık iyi , aslında gelecek ay daha net belli olacak çünkü kusma şikayetleri son 9-10 gündür var .
Avakado-34 [silindi] Yarın soracağım belki bize de verir ama bu bebeler bu kadar kusarken nasıl doyuyor anlamış değilim.
Avakado-34 Busee04 Allahtan bizimki üstünü altını değiştirirken seviniyor galiba . Pek sorunumuz yok önlükler de yetişmiyor artık
Avakado-34 Morfrenk Bizimki de fazla emiyor olabilir bilmiyorum ne kadar içiyor, sütüm ne kadar geliyor, fazlayı mı kusuyor hiç bilmiyorum. Önlük takıyoeum ama onun da altından üstünden bi şekilde batırıyor . İnşallah bizim de azalır .
Morfrenk Avakado-34 inşallah. Ben yarım saatte bir emziriyordum çünkü kolikti benim ki fazla geliyordu haliyle. Hakkaten 1.5 2 saat aralığı ideal
Avakado-34 humamomss Aynen öyle , sanki kusarken acı çekiyor. İlk ay kilo alımı nasıldı. ? Bi de kaçıncı gün bu kusma şikayetleri başladı
humamomss Avakado-34 bizim 3 günlükken başladı geçen ayda 650 gramdı kilo artışı ar mama verdi doktor 4 gün sonra gittiğimde günde iki kere vermeme rağmen 170 gram almıştı bir kere verebilirsin dedi ama bu ayda sonuç böyle çıktı yarın bizimde doktora kontrolümüz var bakalım ne dicek
Ceya Avakado-34 sanırım 2 aylık filandı kusuyordu, ilaç hemen başlamadı doktorumuz ne zaman ki kusmalar fışkırır tarzda oldu o zaman başladık, ek gıda serüvenimizde etkilenmeye başladı
Mavi11112020 Avakado-34 biz üç buçuk aylık olduk halen kusuyor Reflü ilaci daha kötü kusturuyordu ben hep önlük takıyorum kıyafetin içine boğazınada ağız mendili koyuyorum hiç kirlenmiyor kıyafeti kilo aliyirsay yapacak bir şeyimiz yok sabır geçmesini bekleyecek ha birde anne ince giyiniyorsa sütü ekşiyor dediler bana patik hırka filan giydiğim de bebeği sıcak tuttuğunda gerçekten çokta kusmuyor
MISRA2021 Avakado-34 benim bebeğim de öyle reflüsü var bir buçuk aylık kilo alımı durdu son bir haftada hiç kilo almamış sütüm var üstüme akacak kadar ama her beslenmeden sonra kustuğu için artık kilo almayı da bıraktı 2 gün çok az kusmuştu 200 gram almıştı doktor şaşırıp nasıl aldı ne verdiniz demişti dün gittik kilo almadığını görünce de sütün ne kadar var sağınca ne kadar çıkıyor diye saçmalamaya başladı kilo alırken süt vardı da almayınca mı yok şimdi size göre dedim yani bebek çok kusunca bir yerden sonra kilo alımı yavaşlıyor hatta duruyor bir buçuk aylığız ama daha 4 kilo olamadık 3120 doğdu şuan 3800 geliyor anca gerçekten çok zor ben her gün ağlıyorum en son dün cerraha gittik ameliyat olabilir son çare diyor benimki reflüden dolayı öksürüyor da daha da ilerlerse akciğer enfeksiyonu olabilirmiş emme pozisyonunu değiştir dedi emince hekeh yatırma dedi dik tut dedi doktor bunlar basit görünebilir ama fayda eder dedi denicem eğer azalmazsa kilo almazsa mecbur anti reflü mamasına başlıcam sırf kilo alsın diye sütüm varken de mama vermek saçma olacak ama başka çarem yok size de çok geçmiş olsun bir çocuk cerrahına gözükün tavsiyem
Avakado-34 MISRA2021 Kesinlikle öyle sütüm varken mamaya başlayacak olmak bana da saçma geliyor. Bizim şu anda kilo alımında sıkıntı yok aslında gelecek ay daha net belli olacak çünkü 9-10 gündür bu şikayetlerimiz var. Günlük Bez sayısında farklılık var mıydı sizin ?
Anne4 MISRA2021 bnm 1 ayi gectikten sonra basladi kusmalar. simdi 2 ay olmasina 1 hafta fln var. 2 aylik kontrolde doktora sorucam. bn sutumu sagarak veriyorum. 2 saatte 60 cc veriyodum. doktor 3 saatte en az 120 cc ver dedi. bu sekilde vermeye başladıktan sonra cocugum surekli kusmaya basladi. azalttim ama yine kusuyor. ben artik sut verirken yastığa egimli sekilde koyuyorum. Reflu yatagindan daha dik sekilde. sutu ictikten sonra biraz oyaliyorum hemen kucagima almiyorum gaz cikarmasi icin. 5 dk snra fln aliyorum gazini cikartiyorum. ama mutlaka gazini cikartiyorum. yoksa yuzde yuz. kusar. altini da mutlaka sut vermeden once degisiyorum. sik ve az beslemeye basladiktan sonra kusmasi azaldi. 2.ay kontrolde doktor ne diycek bakalim merak ediyorum
Meralmirayy MISRA2021 benim bebeğimde de. Vardı ilk 1 hafta kontrolünde hiç almamıştı kilo reflüden emzirip sonra gaviskon veriyordum sonra ki kontrolünde 1 buçuk kilo almıştı çok üzüldüm refülden çocuk kilo almamıştı
Aslan1720 MISRA2021 bebelac thickiner deneyin 100cc anne sütüne 1 ölçek atıyosunuz ölçeğide minicik anne sütünü daha koyu bi hale getirip kusmasını önlüyor bizede doktorumuz önerdi
Busee04 Avakado-34 geçer geçer merak etme inşallah benimde senin gibi sütüm tazyikli çok hava yutuyor makas yapsam bile gaz çıkarken de kusuyo. Emzirdikten sonra 15 20 dk dik tut gezdir hemen altını alırsan yine kusar. Fazla emince de kusuyor hala