Nseyma rky 7,5 aylık hala dönmüyor🤷🏻♀️😏 Tamamen tercih meselesi, benimki yediğim önümde yemediğim arkamda, dönüp napıcam diyor muhtemelen😁 Dönme nörolojik gelişim basamaklarından biri değil, tamamen bebeğin tercihi.
Sarelim Nseyma bebeğin hareketleri beynin aynasıdır. Beyin gelişimi hızlı olan çocuklarda hareketler daha erken yada tam ayında goruyor.
Cmremm rky benim kızım 7bucuk aylık hala tam dönmüyor. Kas gevşekliği var fizik tedaviyle düzelicek inşAllah. Ama benim kızım açık kalp ameliyatı oldu
rky Sarelim ama bazı çocuklar geç yürüyor veya geç konuşuyor ne bileyim bu işler biraz karışık işler sanki her cocugun gelişimi bir olmaz sanki bir yandan insan kafasına takıyor bir yandan da her çocugun gelişimi farklı diyor mesela her çocuk 2,5 3 aylıkken yarıya kadar kalkamıyor bizim kız da onu yapıyor 🙂 ay eşim gibi oldum dün ebe öyle diyince dönmüyor ama kalkmaya çalışıyor söyle yapıyor böyle yapıyor diye başladı kızının yeteneklerini sıralamaya 😁
Birgaripanne Sarelim Siz bunu nerden çıkardınız acaba? Ben şöyle biliyorum ; dönme ya da dönmeme bebeğin kendi tercihi. Gelişimsel olarak dönmüyorsa o ara oturma istek vardır. Bu sadece bir örnek. Gelişimlerin hepsi aynı anda olmuyor. Hepsinin bir sırası var.
Sarelim rky bnm kızım 5 aylıkken tam dönmeye başladı. Suan 6 aylık ve donup kollarını bıle kendını kurtarıyor. Poposu kaldırıyor. Ellerinden destek alıp kafayı arkaya dogru atabiliyor.
Sisi rky benim kizim 3 ay 20 gunlukken dondu hem sirt ustune hwm yuzustune suan gayet aktif. Ama ywgenim ta 8 aylikti ilk dondugunde mesela. Her bebek farkli canim skma canini
babygirlandmom Benim kizim 4 ay 23 gunluk ama hala dönmüyor bence buyuk bi sorun degil zamana brakın vaktinde dönerler 😂
Minikkelebek rky kız üzülme! 9 ay bitti benim bebeğim daha yeni dönmeye başladı😀 kerata hiç sevmez dönmeyi yüz üstü 1 saniye durmaz. Her bebeğin huyu gelişimi farklı
fencianne rky çok biliyor o hemşire diplomasını nereden aldıysa artık!!! Hiç üzülmeyin benim oğlumda 4 ay 26 günlük 6 gündür dönüyor birden oluyor zaten merak etmeyin yavrunuz hazır olunca dönecektir
Sarelim Birgaripanne bireysel farklılıklar vardır dedım zaten. Bn biyerde çıkarmadım okudugum anatomi bunu diyor da sızın ki iç sesiniz demiş galiba.. Bebek istedigi için degıl gelişimi el verdigi için hareket eder
Birgaripanne rky arkadaşım acele etme. Merak etme daha zamanı var. Benim kızım 5 aylık olmak üzere daha 1 kere döndü. Hepsinin bir zamanı var.