rky dün 4.ay aşısı için sağlık ocağına gittim ordaki ebe dönüyormu diye sordu hayır dedim tuaf tuaf suratıma bakıp dönüyor olması lazım dedi cok moralim bozuldu kaç aylıkken başlar ki dönmeler 😕
Sibella rky benim bebeğimde 4 ay 16 günlük, benim oğlumda yeni yeni dönmeye başladı ama yüz üstüyken sırt üstüne dönüyor ama sırt üstü bırakınca henüz dönemiyor baya gayreti var ama yan dönüyor bacaklarını atıyor ama popişi atamıyor bi kaç güne döner inş 😄 sıkma canını her bebek bir değil ki
BeyCey20 rky her bebeğin gelişimi farklı benim oğlum 6.ayında dönmeye başladı bir yakınımın kızı var 7.ayın içinde henüz dönemiyor
Durunun_annesi Her bebeğin dönme zamanı farklıdır. Benim kızım 5 aylıkken dönmeye başladı. Başta ben kendim dönmesi için uğraştım. Sonraları kendi kendine dönüverdi
Kahvegerek Yere bi yatak serdim orda yarım yarım dönüyor 4 aylık bebeklerde farklılık gösteriyor bu durum kafanıza takmayın çok biliyorlar onlar
Enise ilknurcelik hahaha o da güzel bayıldım ya 😂😂🥰🥰 dönerek keşfetmek 😁 baya zeki bişey olcak o zaman 😃
Nseyma rky 7,5 aylık hala dönmüyor🤷🏻♀️😏 Tamamen tercih meselesi, benimki yediğim önümde yemediğim arkamda, dönüp napıcam diyor muhtemelen😁 Dönme nörolojik gelişim basamaklarından biri değil, tamamen bebeğin tercihi.
Sarelim Nseyma bebeğin hareketleri beynin aynasıdır. Beyin gelişimi hızlı olan çocuklarda hareketler daha erken yada tam ayında goruyor.
Cmremm rky benim kızım 7bucuk aylık hala tam dönmüyor. Kas gevşekliği var fizik tedaviyle düzelicek inşAllah. Ama benim kızım açık kalp ameliyatı oldu
rky Sarelim ama bazı çocuklar geç yürüyor veya geç konuşuyor ne bileyim bu işler biraz karışık işler sanki her cocugun gelişimi bir olmaz sanki bir yandan insan kafasına takıyor bir yandan da her çocugun gelişimi farklı diyor mesela her çocuk 2,5 3 aylıkken yarıya kadar kalkamıyor bizim kız da onu yapıyor 🙂 ay eşim gibi oldum dün ebe öyle diyince dönmüyor ama kalkmaya çalışıyor söyle yapıyor böyle yapıyor diye başladı kızının yeteneklerini sıralamaya 😁
Birgaripanne Sarelim Siz bunu nerden çıkardınız acaba? Ben şöyle biliyorum ; dönme ya da dönmeme bebeğin kendi tercihi. Gelişimsel olarak dönmüyorsa o ara oturma istek vardır. Bu sadece bir örnek. Gelişimlerin hepsi aynı anda olmuyor. Hepsinin bir sırası var.
Sarelim rky bnm kızım 5 aylıkken tam dönmeye başladı. Suan 6 aylık ve donup kollarını bıle kendını kurtarıyor. Poposu kaldırıyor. Ellerinden destek alıp kafayı arkaya dogru atabiliyor.
Sisi rky benim kizim 3 ay 20 gunlukken dondu hem sirt ustune hwm yuzustune suan gayet aktif. Ama ywgenim ta 8 aylikti ilk dondugunde mesela. Her bebek farkli canim skma canini
babygirlandmom Benim kizim 4 ay 23 gunluk ama hala dönmüyor bence buyuk bi sorun degil zamana brakın vaktinde dönerler 😂
Minikkelebek rky kız üzülme! 9 ay bitti benim bebeğim daha yeni dönmeye başladı😀 kerata hiç sevmez dönmeyi yüz üstü 1 saniye durmaz. Her bebeğin huyu gelişimi farklı