bu haberde çeviri hatası olduğunu hatırlıyorum. hipp de konuyla ilgili bir düzeltme yayınlamıştı. bir forumda da buna rastlamıştım:
Merhaba sevgili anneler, bu yazıyı hem bir anne olarak hem de markanın iletişimden sorumlu olarak yazıyorum.
"Çeşitli gazetelerin 11.04.2011 tarihinde Daily Telegraph ve BBC gibi yayın kuruluşlarından alındığı iddia edilen “Mama yerine zehir yediler” ve “Bebek mamasında zehir tehlikesi” başlıklı haberleri hakkında;
Yayınlanan haberlerde adı geçen HİPP markası, Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı bir araştırmanın tablolarının hatalı yorumlanmasından ötürü gerçeklere aykırı bir yargıya maruz kalmıştır.
Şöyle ki;
Haberde sözü geçen Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı araştırma metninin “Conclusion” başlıklı bölümünde, Bu araştırma içerisinde bebek mamalarında bulunan tüm mikotoksin limitleri çok düşük olmakla birlikte bebeklerin sağlığını etkileyecek ve endişe duyulacak hiçbir veri bulunmamıştır. ibaresi ve “Result” bölümünde de, Araştırmanın tüm sonuçları tablo 4’de detaylandırılmıştır. Araştırmada çalışılan % 99,5 örneğin hiçbirinde ölçülebilir aflotoksin bulunmamış, sadece bir örnekte aflotoksin B1 algılanmış, fakat o da yasaların öngördüğü limitlerin altında belirlenmiştir. ibaresi bulunmaktadır.
Bu metinden de anlaşıldığı üzere, yapılan araştırma dahilinde olan HİPP markasının ürünleri bebekler için hiçbir tehlikeli madde içermemektedir. Aksine, markanın lehine kullanılabilecek bir durum söz konusudur.
) bu web sitede araştırmanın tablosu bulunmaktadır. Ne yazık ki, HİPP tabloyu okumadan yazılan hatalı bir yazıdan olumsuz etkilenmiştir. Lütfen bu gibi haberleri dikkate almayın. Öyle ki, Avrupa Birliği bile, kendi labarotuarları dışında sadece HİPP'in laboratuarlarında yapılan testlerin ölçümünü kabul ediyor.
http://www.food.gov.uk/Food Standards Agency - Homepage (
Sadece en iyi organik içerikler kullanılarak özel olarak formüle edilen HIPP ürünlerine güvenebilirsiniz. HIPP ürünlerindeki manganez, kadmiyum ve arsenik seviyeleri güvenlidir ve tüm hammaddeler, en katı kalite kriterlerini müteakiben düzenli olarak test edilmektedir. Tüm HiPP ürünleri, sağlıklı bebek beslenmesi için herhangi bir kısıtlama olmaksızın uygundur."