[silindi] HappyKids Doktor önerisiyle 4.5Aylıkken başladık. Blw de denedim şu an kendim yediriyorum. Patatesle başladık 😇
Didoo0408 HappyKids bende 5 ay 16 günlük yoğurt ile başladım ben yedirdim bakalım şimdilik iyi gidiyor 🥰
Deletedmom_56 HappyKids Doktorumuz beşinci ayda yoğurt ile başlayacağımızı söyledi ondan sonra sebze çorbası sebze püresi ve meyve püresi şeklinde gidecekmişiz fakat beşinci ayda sadece tatlı kaşığıyla verilecekmiş enfazla beşinci ay tadım altıncı ay doğum ayı olacakmış
Mahsergulu-1994 Deletedmom_56 sebze corbasina başladınız mı, basladiysanizne kadar miktarda ve hangi öğün ya da öğünlerde veriyorsunuz?
Eslembaby-Cennetmomy Zehraamnee temmuzun kaçı canım 😍 bizim temmuzun 12si normalde daha 6 ay 10 günlük görünüyor ama 31 çeken aylardan dolayı 4 gün ileri atıyor
drn5410 Kavininananesi doktorumuz meyve dedi direk ama 🤔 1 hafta meyve deneyelim alışsın sebzeye geçelim dedi
Mrvts Tubasekerrr valla o kadar araştırdım ki hep zorlamayin yazıyor heryerde daha çok soğur geçici bir süreç diyor işin kötü tarafı bebeğim biberonu tutamiyor sağınca da içemiyor sütü kaşıkla da yemiyor mamayı da kabul etmiyor ayagimda sallıyorum sersemleyince hemen emziriyorum gündüz emmedigi için gece sık uyanıyor emmek istiyor ne yapacağımızı şaşırdık 🤦😔
Mrvts Meltembd en azından sizin sağıp iciyormus benim onu da kabul etmiyor kaşıkla biberonla şırınga ile nelerle denedim emmiyor tükürüyor tattım sütüm mü acı diye gayet tatlı ama bizim alerji tespit edilene kadar çok kustugu için meme reddini buna bağlıyorum ben umarım düzelirler yaa çok zormuş gerçekten 😔
Balbocegimkizim_42 Mrvts alerji olduğunu nasıl tesbit ettiniz bizimkisi de aynı gece emiyor gündüz tık yok🥺 kilo alımı çok yavaş ilerliyor dün doktor kontrolümüz vardı beş ayligiz 6250,63 cm olmuş tadimlara başlattı bizide
Meltembd Mrvts evet çok zor emmek istyor ama snrlenıyor memeyi bırakıyor.Tam emerken hep kaka yapıyor ağlayrak doktor da kakası mukuslu diye süt ürnlerini kullanma dedi. Ne yicegm şaşrdm bende.
Cerenozb Melkekayaa merhaba hipp muhallebilerin ilk hangısını verdiniz ve kaçıncı ayda başladınız acaba kabızlık falan yaptı mı
Melkekayaa Cerenozb 5,5 aylıktı ilk verdiğimde formül mama ile yapıp vermiştim bu Linkte hangisi olduğu var. https://hipp.com.tr/ek-gida/urunler/sutlu-sutsuz-tahilbazli-ekgida/tahil-bazli-ek-gidalar/organik-pirincli-tahil-bazli-ek-gida/
ikiprensannesii2 HappyKids 6 aya gitmek üzereyken başladım. Önce patates, havuç vermiştim 3.tadım yoğurttu maalesef alerji yaptı 😞 ben de yediriyorum bazen kaşığı oğluma veriyorum blw yöntemiyle devam edicek gibiyim kendi yemek istiyor🤩
Mrvts Balbocegimkizim_42 Bebeğim çok iyi kilo alırken birden aşırı düştü kilo alımı ve ağzının kıyısında kızarıklık oluştu mukuslu kaka aşırı gaz sancısı ve fışkırarak kusma vardı bizim rotavirus aşısının ilk dozunu olduktan sonra belirtilerimiz çıktı yani ben onun tetiklediğini düşünüyorum ama kan da süt intoleransina baktılar negatif çıktı yanlış sonuç verebiliyormus bu süreçte 3 doktora değiştirdik kendim diyet yaptım süt ürünleri yumurtayi kestim bebeğimin kusmasi durdu doktora söylemem rağmen test negatif yiyebilirsin dedi tekrar yemeğe başladığım gibi bebeğim daha da kötü kusmaya başladı biraz uzun sürdü malesef doktorun saçma inadı yuzunden
ikiprensannesii2 Mahsergulu-1994 sabah verdim yatana kadar kustu sürekli ağladı, ıkındı ve yeşil kaka kabızlık
Bgmkr Mahsergulu-1994 söyle soyliyim önce mincikladi elinde sıkıp ezdi sonra diğer parçayı verdiğimde ağzına götürdü ve tadına baktı daha sonra yemeye devam etti ondan sonra verdiğim bütün sebzeleri hemen yemeye başladı hiçbirinden tiksinmedi hatta kaşıkla verdiğimde yemedi kendisi yemek istedi ben de artık önüne koyuyorum yaptifim her şeyi kendisi yiyor🤗
Bgmkr Nur8134 hayır tutabilecegi büyüklükte kesip buharda pişirdim sonra önüne koydum kendi tutup yedi ağzında ezebilecegi yumuşaklıkta olması önemli
Bgmkr Mahsergulu-1994 vallah her yeri batıyor bu da yetmezmiş gibi her yeri batırıyor 😄 ama olsun işim şu an ona hizmet etmek. Eğlensin öğrensin🤗
Zehraamnee Eslembaby-Cennetmomy yaaa 🙊🙈🙈Doğru ama. Temmuzun 9 u bizimde… Ben happy Kids sayfasından takip ediyorum. Ama doğru olan hesaplama gayet tabi sizinki. Olsun üç güncük varmış. 😍 😍
Ellone28 HappyKids 5 bucuk aylikken basladik dr tavsiyesiyle alerjik bi bebek oldugu icin biz meyve püreleri ve sebzelerle basladik diyetimizi yeni actik 8 ayligiz artik simdi yogurt peynir yumurta tüketebiliyoruz