Nekwa ilknurcelik 2 hamilelikte de girmedim 2 aslan oglum var şükür. Aldıracak olanlar girmeli bence Dediğin gibi o stresle gecmes 3 4 ay.. Ben dr.a sunu sordum karnimda düzeltme şansınız vr mi yok dedi o zaman teste de bence gerek yok.dedim
Selinozgeenn Nekwa niye aldıracak olanlar girmeli anlayamadım ? Biz ne olursa olsun kabulümüz dedik ama hepsini yaptırdık bir sorun varsa ona göre tedbir almak için sadece aldıracaklar mı yaptırıyor
Ashlee ilknurcelik ben ikili testimi yaptirmistim sorun cikmadi cok sukur doktor uclu taramaya gerek gormedi yaptirmadim bende.
Ebrcrkc ilknurcelik ilk gebeligimdi hiç birini yaptırmadim.Allah'dan gelen herşeye raziyiz.bi tek ayrıntılı ultrasona girdim
KereMerve Sadece şeker yüklemesi yaptırmıştım diğer testleri doktorum istemedi ben de yaptırmadım detaylıya da girmedim çok şükür sağlıklı bi oğlum var
ilknurcelik Selinozgeenn 2li ve 3 lü taramada öğrendiğin bilgiyle hiç birşeye tedbir alınmıyor maalesef varsa genetik bir kaç hastalığin olabilme yüzdesi veriliyor!
baloglaninannesi ilknurcelik ben ilk hamileligimde 2li yaptırdım trizomi riski çıktı ayrıntılı ultrason acil dedi doktorum onu da cektirdik ve bebegimde 1 değil birsürü sorun olduğunu hamileligimin devam edemeyeceğini hatta farkedilmeyerek benim hayatımı riske atacağını söylediler ve hamileligim sonlandirildi. Aylarca ağladım çünkü beklediğim istediğim bi bebekti. Ama arkadaşımın aynı şekilde oldu sonlandirmadi ve doğumda bebeğini kaybetti sutu geldi kolları boş kaldı ve sezeryan doğum yaptı. Onu gördüğümde her işte bi hayır vardır dedim benim erken farkedilmisti. Evet Allahtan gelene hepimiz razıyız bende oyleydim ancak bu kararı vermek o kadar zor ki şunu söylediğinizde emin olun ici aciyacak benim gibi anneler vardir kimseye evladi agir gelmez ancak bu karar istemsiz hamilelikle kürtaj olmayla karıştırmayalım lütfen bi karar vermek zorundasın çeşitli sağlık sorunları olan bebeğin için o an emin olun bana bisey olursa kim bakar diye bile düşünüyorsun bana yaşayamayacağını söyledikleri halde başına gelmeyenin anlamasi imkansiz bi duygu
ilknurcelik baloglaninannesi çok geçmiş olsun. Ancak ayrıntı ultrasonda nasıl fark edilmedi bir sorum olup olmadığı???
Sevil baloglaninannesi oncelikle gecmis olsun.Trisomy riskim vardi amniyo oldum sonuc temiz geldi sukur.Bu hastalik cok farkli anne karninda olur senide zehirler den ildi.Olmez dogarsa makinalara bagli ve bircok ameliyat olmak zorunda olur.Dogaya aykiri bir bebek dediler.Rabbim kimseye yasatmasin cok zor neler yasamis oldugunuzu tahmin edebiliyorum 1 ay gece gunduz agladim .
ilknurcelik CemreKerem 2 ve 3 taramada öğrendiğimiz şeye yapılacak hiç birşey yok. Sadece dowm sendromu ve bir kaç genetik hastalığa yatlıklık yüzdesi veriliyor bunu 3 aylıkken öğrenmenin bir anneye ne gibi bir yararı olabilir ??? Zaten organlarında bir sorun olup olmadığı ayrıntılı ultrasonda 22. Haftada görünüyor yani bebeğim sağlığını hiç bir şekilde riske atmam atmam. Ama yazdıklarının sizin ne kadar bilinçsiz ve bu konulardan uzak olduğunuzu gösteriyor güya bilmişlik taslıyorsunuz!
Selinozgeenn ilknurcelik allah korusun otizm belirtisi varsa ona göre okul araştırım uzaktaysa belki bulunduğum bölgeden taşınırım ev taşırım bunlarda hep bir süreç sizi bilemem ama 8 aylık bir bebeğim var bu sene tayinciyiz okul araştırıyoruz gitmek istediğimiz bölgeler de ona göre ev tutacağız örneğin yapılması Gereken yaptırın denilen şeyler konusundaki ön yargılarınızı anlamıyorum hangi tıp fakültesinden mezunsunuz ?
baloglaninannesi ilknurcelik tesekkurler sagolun ayrintili ultrasonda anlasildi zaten test sonucuna gore erken cekildi benim ancak arkadasimin hamileligini soruyorsaniz onun 3lu taramada risk cikti ayrintilida sorun olduğunu söylemişler ama sadece kalp sorunu olduğunu o sonlandirmadi ve doğumda kaybetti bebegini
Asminim Canim ben ilk cocugumda her şey yaptırdım, cocugum dogdu kuveze gitti ve çok küçük doğmuştu gerden gittiğini bile doktor söylememişti, ikinci bebegimde hiç birini yaptrmdim tek şeker yüklemesi dışında, kendim yaptırmak istemedim çok şükür çok sağlıklı bı bebegim oldu
Kiask ilknurcelik seker yuklemesinide yaptirma bence canim ama detayliya gir bi anda vucuda onca sekeri yukleyip zarar veriyolar guya seker varmi ona bakiyolar bu testleri kandanda ogrenebilirsin
Adensu ilknurcelik ikili testi yaptirdim sorun cikmayinca üçlü mecburi degil dedi dr ama yaotirmalisin eger ki birsey olursa dogum sonrasi acil mudahale durumlari olabiliyor erken teshis de onemli
ilknurcelik Selinozgeenn otizm mi?? Anne karnındaki bir bebeğin otizmli olup olmadığını tespit eden bir teknoloji henüz icat edilmedi!
Laborant ilknurcelik ben iki çocugumada yaptırmadım eğer sonucu be okursa olsun benim bebeğim diyosan yaptırma senin seçimin yaptırıp yaptırmamak
Betlll ilknurcelik tabiki ne olursa olsun evlat kabul ama varsa bi sorunu ki inşallah yoktur anne karnında tedavi edibilecek hastalıklarda oluşabiliyo bazen bunun önüne geçmek için yaptırmalısın örn iç organlarının gelişip gelişmediğine bakılıyo mesela varsa böyle bi sorunu çözüm bulunmaya çalışıyo doğumdan sonra bi sorunla karşılaşıldığında dha kötü sonuçlar doğurabilir bebek için sen tedbirini al 👍