Umelike Rules bence canım sütün geliyorken yapma öyle kesme devam et sen onlara ne güzel sütün bol maşallah sen dediğimi dene bir bence geri yasla kendini emzirirken hafif sık göğsünü akışı engellesin
Meriwa Rules yatarak değil dik pozisyonda emzirmeniz lazım bide göğsünüzü sağın biraz öyle emzirin daha sık sık emzirin yada şişmeden tazyikli gelmeden daha iyi olur
Rules Meriwa canım dik emzirince daha çok süt akışı oluyor. Yatarak emzirdiğim zaman sıkıntı olmuyor ama dik emzirdiğimde çocuk çığlık çığlığa kalkmak istiyorum yutamıyor genzine gidiyor süt. Evdeyiz bide gak dedi meme guk dedi meme sık emziriyorum zaten oğlum çok obur. Ama dediğim gibi dik emzirdiğimde emmek istemiyor. Onu da bugün farkettim bu çocuk emerken niye böyle yapıyor yutamıyor diye araştırırken.
Meriwa Rules yatarak emzirirseniz tıkanma ihtimali daha cok çünkü tüm doktorlar aynısını söylüyor beni de aile hekiminde doktorum da emzirme pozisyonlarını anlattılar yatarak yapmılmaması gerektiğini söylediler
Guner Rules bak bu konuda yanlış yapıyosun arkadaşım düzensiz emzirme de aynı şeyi yapıyo inan ben şimdi 3 saatte 1 e cıkardım daha rahat alıyo bi de onu dene istersen
Rules Meriwa bi sen kaldın ayakta bi ben 😂 bütün postlarda seni görüyorum 😂😂 uyumadı mı bebişin 😂😂 kolumu koyuyorum canım başının altına yüksekte oluyor. Öyle emzirdiğimde rahat rahat emiyor çocuk ama oturduğumda hiç ememiyor anca çırpınıyor. İlk zamanlar bebekler boğulur diye önermiyorlar ama benim oğlum çok hareketli kendini kurtarır artık zaten gözümde hep onda emerken.
Dammern Rules benim de öyleydi, doktor Bi göğsünü uzun süre emzir dedi 2 saat civarı, öyle yapa yapa normale döndü, 3 aydan sora kendisi normalleşiyomuş zaten bebeğin içiş durumuna göre
Leylamoms Benim de tazyikli geliyor önce biraz sağım yapıp sonra emzirmeyi deneyin. Fışkıran süt gelmeyene kadar sağın. Benim bebegim yatarak emmeyi sevmiyor mesela sadece kucağımda emziriyorum çok geldiğinden istemiyor zaman zaman meme reddi yaşıyoruz. Ben de emzirmeden önce sağım yapıyorum o sütü veriyorum önce sakinlesiyor sonra memeyi veriyorum
Rules Leylamoms canım biraz önce sağdım 90 ml yani sağsam daha sağardım 7-8 yerden fışkırıyor sütüm sağarken zaten. Sonrasında emzirmeye çalıştım ama 2 yudum emmeye çalışsa hemen tıkandı yine. Sonra dedim neden emerken tıkanıyor bi Araştırayım sonra jeton düştü zaten.
EdaBerkan Rules ben bu sorunu cok yasadım hatta bu yuzden emmek istemedi zorladım bşr ay meme reddi yasadım 3 aylıkken cunku boguluyırdu bende kaldırıp sırtına vurunca kokuyordu ama merak etme gecşyor emzirirken 599 tane dua okuyordum 🤣 buyudukce tıkanmıyır oglum 6 aylık suan da tıkanmıyor🥰 4 aylıktan beri
Rules EdaBerkan canım aynen zorla tutturuyorum memeyi çocuk aç yapışıyor ama 2 yudum içip başlıyor kıvranmaya 2 büklüm oluyor bağırıyor kaldırıyorum hemen rahatlıyor. Bakıcaz bi çare bulcam şu süreçte. Hiç olmadı yatarak rahat ediyor öyle emzircem
EdaBerkan Bebegin kafasını yuksek tutuncada kacıyır ve surekli burnu temiz olmalı bazen o yuzden de yutmaıyor zaten il 3 ay cok zor ya
Melteminkeremi Aynı sorunu yaşadım ta ki memeler terbiye olana kadar( 4 ay civarı). önce biraz sagiyordum 15 20 CC kadar en fazla, sonra da emzirirken göğsümü makasliyordum epey fışkırmasını kesiyor bu şekilde terbiyede olur göğüs fazla fışkırmiyor 😊
Rules Melteminkeremi 15-20 cc ne ki 90 sağdım hala taş gibiydi memem emzirirken çocuk zaten sertliğinden bile zor tutuyor
Guner Rules ya varya sanki postu ben yazmışım aynıı aynıı aynııı benimki de 2 ay 1 haftalık bezdim valla savaşmaktan
Guner Rules ben de ona rastladım geriye yaslanma biraz yarıyor işe memen cok dolu değilse benimki de 3-5 kere boğuluyodu en azından aza indirdik dene bi
Rules Guner yatarak emzirmeyi öneriyorlar canım. Genelde sol memeyi yatarak sağı kucağımda emziriyırım bende diyorum ki sağ mememde bi sıkıntı var heralde mastit mi oldu acaba diyorum meğer tazyikten miş. Artık bi süre sağıda yatarak emziririm
Melteminkeremi Rules tek seferde 170 CC sağdığımı bilirim 🙊 her emzirmede sürekli yaparsanız 20 CC bile yeter alışkanlık oluyor çünkü memeler için ve dediğim gibi bı sure sonra isteseniz de öyle olmuyorlar 😂 en son ne zaman öyle dolmuştu hatırlamıyorum bile 🤦♀️
Melteminkeremi Rules ah bir de ben göğsümü 2 2 veriyordum hem süt bol olduğu için hem de rahatlamak için yani bir kere sağ veriyodum bir sonrakinde yine sağ sonra sol ve tekrar sol böyle olunca hem ön sütü hem yağlı sütü almış oluyordu ve göğüs boşalınca biraz rahatlıyordum ve tabi her seferinde bebeğim bogulurcasina icmemis oluyordu 😁
Mavi2020 Rules evet benimde öyle şuan 5ay 14 günlüğüz her emzirme öncesi tanzikli sütümü sağıyorum öyle emziriyorum. Emzin diye zorlama sakın meme reddi yaşarsınız sonra başıma geldi emzirme danışmanına sordum sonra böle yapmamı söyledi şimdi gögüslerim ne zaman sert olsa emmekte zorlanıyor öğrendim artık hemen sağıyorum gece gündüz demeden ne zamana kadar sürer bilmiyorum bitsin istiyorum sağma işi zorlanıyorum artık
Rules Mavi2020 ay ben bide sütüm kesildi çoğalsın diye sağdım günde kaç defa ha bire yedim içtim süt olsun diye sütün olsa bi dert olmasa bi dert valla