Rules Umelike evet onuda yazmışlar denicem bakalım. Bende emzirirken dik otur dedikleri için hep dimdik oturuyorum.
Rules Umelike Prenses-annesi1 benim bide oğlum doğduğunda 8 gün hastanede kaldı üzüntüden sütüm kesildi 1 ay mama verdik. Sonra sütüm gelsin diye çok uğraştım. Hala hergün incir badem hurma vs yiyorum. Ara ara malt stel tea içiyorum hergün rezene kimyon demleyip içiyorum sütüm kesilir diye eşim yediriyor hergün. Ben biraz kısayım diye düşünüyorum bunları ama bu seferde temelli kesilir mi
Prenses-annesi1 Rules bi dönem bizdede olmuştu öyle tazikli gelmişti ağlıyordu memede bende önce sağıp taziğini alıp öyle emziriyordum
Rules Prenses-annesi1 evet onuda yazmışlar çözüm olarak biraz önce 90 ml sağdım geldim emzirirken çocuk yine mahvoldu kaç kere Boğaz’ına kaçtı. Sağmak ta sütü çoğalttınız için o yüzden sağmayın diye yazan da çok. Ama çocuk hiç ememiyor böylede
Rules BaraninAnnesi canım araştırdım yatarken sıkıntı yaşamaması da bunun belirtisiymiş. Süt ağzının yanından aktığı için gerçektende akıyor bez koyuyorum hem emerken. Emzirme yastığı kullandığımda da dik konumda olduğum için onda daha çok oluyor.
Guner Rules ben de ona rastladım geriye yaslanma biraz yarıyor işe memen cok dolu değilse benimki de 3-5 kere boğuluyodu en azından aza indirdik dene bi
Umelike Rules bence canım sütün geliyorken yapma öyle kesme devam et sen onlara ne güzel sütün bol maşallah sen dediğimi dene bir bence geri yasla kendini emzirirken hafif sık göğsünü akışı engellesin
Prenses-annesi1 Rules bol bol su için bide Allahın izniyle hiç bir şey olmaz gelmiş artık zaten emzirdiğim iz sürece kesileceğini düşünmüyorum ben
Meriwa Rules yatarak değil dik pozisyonda emzirmeniz lazım bide göğsünüzü sağın biraz öyle emzirin daha sık sık emzirin yada şişmeden tazyikli gelmeden daha iyi olur
Rules Meriwa canım dik emzirince daha çok süt akışı oluyor. Yatarak emzirdiğim zaman sıkıntı olmuyor ama dik emzirdiğimde çocuk çığlık çığlığa kalkmak istiyorum yutamıyor genzine gidiyor süt. Evdeyiz bide gak dedi meme guk dedi meme sık emziriyorum zaten oğlum çok obur. Ama dediğim gibi dik emzirdiğimde emmek istemiyor. Onu da bugün farkettim bu çocuk emerken niye böyle yapıyor yutamıyor diye araştırırken.
Meriwa Rules yatarak emzirirseniz tıkanma ihtimali daha cok çünkü tüm doktorlar aynısını söylüyor beni de aile hekiminde doktorum da emzirme pozisyonlarını anlattılar yatarak yapmılmaması gerektiğini söylediler
Guner Rules bak bu konuda yanlış yapıyosun arkadaşım düzensiz emzirme de aynı şeyi yapıyo inan ben şimdi 3 saatte 1 e cıkardım daha rahat alıyo bi de onu dene istersen
Rules Meriwa bi sen kaldın ayakta bi ben 😂 bütün postlarda seni görüyorum 😂😂 uyumadı mı bebişin 😂😂 kolumu koyuyorum canım başının altına yüksekte oluyor. Öyle emzirdiğimde rahat rahat emiyor çocuk ama oturduğumda hiç ememiyor anca çırpınıyor. İlk zamanlar bebekler boğulur diye önermiyorlar ama benim oğlum çok hareketli kendini kurtarır artık zaten gözümde hep onda emerken.
Dammern Rules benim de öyleydi, doktor Bi göğsünü uzun süre emzir dedi 2 saat civarı, öyle yapa yapa normale döndü, 3 aydan sora kendisi normalleşiyomuş zaten bebeğin içiş durumuna göre
Leylamoms Benim de tazyikli geliyor önce biraz sağım yapıp sonra emzirmeyi deneyin. Fışkıran süt gelmeyene kadar sağın. Benim bebegim yatarak emmeyi sevmiyor mesela sadece kucağımda emziriyorum çok geldiğinden istemiyor zaman zaman meme reddi yaşıyoruz. Ben de emzirmeden önce sağım yapıyorum o sütü veriyorum önce sakinlesiyor sonra memeyi veriyorum
Rules Leylamoms canım biraz önce sağdım 90 ml yani sağsam daha sağardım 7-8 yerden fışkırıyor sütüm sağarken zaten. Sonrasında emzirmeye çalıştım ama 2 yudum emmeye çalışsa hemen tıkandı yine. Sonra dedim neden emerken tıkanıyor bi Araştırayım sonra jeton düştü zaten.
EdaBerkan Rules ben bu sorunu cok yasadım hatta bu yuzden emmek istemedi zorladım bşr ay meme reddi yasadım 3 aylıkken cunku boguluyırdu bende kaldırıp sırtına vurunca kokuyordu ama merak etme gecşyor emzirirken 599 tane dua okuyordum 🤣 buyudukce tıkanmıyır oglum 6 aylık suan da tıkanmıyor🥰 4 aylıktan beri
Rules EdaBerkan canım aynen zorla tutturuyorum memeyi çocuk aç yapışıyor ama 2 yudum içip başlıyor kıvranmaya 2 büklüm oluyor bağırıyor kaldırıyorum hemen rahatlıyor. Bakıcaz bi çare bulcam şu süreçte. Hiç olmadı yatarak rahat ediyor öyle emzircem
EdaBerkan Bebegin kafasını yuksek tutuncada kacıyır ve surekli burnu temiz olmalı bazen o yuzden de yutmaıyor zaten il 3 ay cok zor ya
Melteminkeremi Aynı sorunu yaşadım ta ki memeler terbiye olana kadar( 4 ay civarı). önce biraz sagiyordum 15 20 CC kadar en fazla, sonra da emzirirken göğsümü makasliyordum epey fışkırmasını kesiyor bu şekilde terbiyede olur göğüs fazla fışkırmiyor 😊
Rules Melteminkeremi 15-20 cc ne ki 90 sağdım hala taş gibiydi memem emzirirken çocuk zaten sertliğinden bile zor tutuyor
Guner Rules ya varya sanki postu ben yazmışım aynıı aynıı aynııı benimki de 2 ay 1 haftalık bezdim valla savaşmaktan
Rules Guner yatarak emzirmeyi öneriyorlar canım. Genelde sol memeyi yatarak sağı kucağımda emziriyırım bende diyorum ki sağ mememde bi sıkıntı var heralde mastit mi oldu acaba diyorum meğer tazyikten miş. Artık bi süre sağıda yatarak emziririm